19:18 09.10.2021

Наступну спробу запуску корабля Starliner можуть зробити в першій половині 2022 року

2 хв читати
Наступну спробу запуску корабля Starliner можуть зробити в першій половині 2022 року

Наступна спроба запуску перспективного американського космічного корабля CST-100 Starliner, відкладена на початок серпня через виявлені неполадки, може бути зроблена в першій половині 2022 року, повідомило NASA.

"Можливе вікно для другого тестового орбітального польоту (OFT-2) продовжують обговорювати NASA, Boeing, United Launch Alliance і Східний стартовий комплекс. Наразі команда працює над можливим пуском у першій половині 2022 року, якщо буде готове обладнання, ракета і доступна космічна станція", - йдеться в повідомленні.

Корабель Starliner корпорації Boeing повинен був у рамках другого тестового польоту в безпілотному режимі стартувати до Міжнародної космічної станції (МКС) 3 серпня, проте через технічні проблеми за три години до старту запуск був відкладений.

Під час підготовки до запуску безпілотного корабля CST-100 Starliner інженери компанії Boeing, що відповідають за його справність і стан, виявили несподівані свідчення положення клапана в руховій установці, повідомила тоді компанія-розробник Boeing.

Він був вивезений зі стартового майданчика до цеху вертикальної збірки. Однак інженерам не вдалося вирішити виниклі проблеми, і було схвалено рішення відправити Starliner на завод-виготовлювач.

За даними NASA, нині тривають роботи з удосконалення його рухової системи, пошук і усунення інших неполадок.

Корабель CST-100 Starliner корпорації Boeing розробляється для майбутніх польотів американських астронавтів на орбіту.

Під час першого тестового польоту корабля, який був проведений 20 грудня 2019 року, йому не вдалося зістикуватися з МКС.

Ракета успішно вивела непілотований корабель на суборбітальну траєкторію. Однак після цього на ньому виникла проблема, пов'язана зі збоєм у системі розрахунку часу роботи двигунів, в результаті якої Starliner вийшов на нештатну, нижчу орбіту. Корабель перевитратив паливо, і стикування з МКС стала неможливим.

Він здійснив успішну м'яку посадку на полігоні Вайт-Сендс у штаті Нью-Мексико. Це була перша посадка американської капсули на сушу. Всі попередні американські апарати приводнювалися в океані.

За минулий після першого випробувального польоту час Boeing і NASA внесли близько 100 коригувальних змін до системи корабля перед проведенням другого тестового випробування. Якщо після усунення нинішніх технічних проблем другий політ пройде успішно, то NASA може сертифікувати Starliner для здійснення першого тестового польоту з астронавтами на борту.

У рамках контракту з NASA корпорація Boeing отримала понад $5 млрд на розробку, виробництво корабля Starliner, а також здійснення його місій з доставки астронавтів на МКС і повернення їх на Землю. Він призначений для екіпажу в складі до семи людей.

Інша американська компанія - SpaceX - за схожим контрактом з NASA отримала $3,1 млрд для розробки свого космічного корабля Crew Dragon, який вже здійснив низку пілотованих польотів на МКС.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли чотири громади Сумської області

Заборона на отримання паспортів стосується тільки ДП "Документ"

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА