08:09 10.10.2021

Херсонська область незабаром може перейти в "червону" зону

1 хв читати
Херсонська область незабаром може перейти в "червону" зону

Херсонська область незабаром може перейти до "червоного" рівня епіднебезпеки, заявив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко в ході свого робочого візиту в область у суботу.

"Головна річ, яку побачив в одній лікарні, - повністю зайнято реанімаційне відділення, але жодного вакцинованого серед пацієнтів немає. Зараз ми маємо ефективний спосіб запобігти важкому або середньому перебігу хвороби - вакцинація. Потрібно розуміти, що ризик захворіти значно страшніше, ніж можливі побічні ефекти після вакцинації, які в більшості випадків проходять за добу. Антивакцинаторські погляди дуже швидко змінюються, коли справа доходить до апаратів ШВЛ", - цитує главу МОЗ прес-служба Херсонської облдержадміністрації.

Зазначається, що його візит пов'язаний зі значним поширенням COVID-19 в області.

Однак Ляшко зазначив, що остаточну крапку в питанні переходу до "червоної" зони повинна поставити Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Орієнтовно її планують зібрати 12-13 жовтня.

Також на Херсонщині міністр відвідав кілька закладів охорони здоров'я області, а також центрів масової вакцинації.

Раніше повідомлялося, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляв, що в найближчі дні кілька областей можуть потрапити до "червоної" зони епідеміологічної небезпеки.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА