08:50 10.10.2021

Запуск японської ракети Epsilon-5 з дев'ятьма супутниками перенесений на кінець жовтня

2 хв читати
Запуск японської ракети Epsilon-5 з дев'ятьма супутниками перенесений на кінець жовтня

Запуск легкої японської ракети-носія Epsilon, який вже двічі скасовувався, планується здійснити наприкінці жовтня, повідомило Японське агентство аерокосмічних досліджень (JAXA).

Його буде проведено після майбутнього 25 жовтня запуску з космодрому Танегасіма ракети-носія середнього класу H-2A. Дата поки не визначена.

Ракета Epsilon-5 мала вивести на орбіту дев'ять малих супутників. Зокрема, на ній встановлений апарат RAISE 2, створений компанією Mitsubishi Electric Corp., призначений для тестування кількох різних космічних технологій, зокрема вимірювання положення, висоти та швидкості орбітальних апаратів, і мікросупутник DRUMS, призначений для тестування технології збору космічного сміття на орбіті.

Спочатку запуск Epsilon-5 передбачалося запустити 1 жовтня. Однак через виниклі технічні проблеми в радіолокаційному обладнанні в центрі управління польотами, яке повинно відслідковувати телеметрію траєкторії польоту, запуск був скасований за 19 секунд до старту. Друга спроба 7 жовтня була скасована через сильний висотний вітер. Наразі негода поблизу космодрому Утіноура на японському острові Кюсю, звідки повинна стартувати ракета, зберігається.

У зв'язку з цим JAXA вирішило призупинити спроби запуску Epsilon-5 і зосередитися на підготовці до польоту більш важкої ракети H-2A.

Ця ракета знаходиться на стартовому комплексі космічного центру Танегасіма (приблизно в 96,5 км від Утіноури).

Вона повинна вивести на орбіту навігаційний супутник QZS-1R, який замінить експериментальний QZS-1 (Quasi-Zenith Satellite System), який використовується з 2010 року. QZS-1 є першим супутником, призначеним для забезпечення високої точності супутникового позиціонування в Японії. Японські космічні апарати Квазі-зенітної супутникової системи, розроблені для використання з метою доповнення системи глобального позиціонування GPS.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА