14:39 10.10.2021

У Росії впав літак із парашутистами, перед аварією пілоти повідомили про відмову лівого двигуна

2 хв читати
У Росії впав літак із парашутистами, перед аварією пілоти повідомили про відмову лівого двигуна

У неділю в російському Татарстані зазнав аварії літак L-410, на борту якого перебували парашутисти, внаслідок чого загинули 16 осіб, ще шість - постраждали і були госпіталізовані.

Як заявив президент Татарстану Рустам Мінніханов, пілоти літака L-410 ще в повітрі доповіли про відмову одного з двигунів і запросили екстрену посадку.

"На висоті 70 метрів пілоти доповіли, що один лівий двигун відмовив і попросили вимушену посадку", - сказав Мінніханов.

За його інформацією, літак піднявся в повітря о 9:05.

"Політ, як ми бачимо, тривав недовго. Вони йшли, оскільки попереду були населені пункти - йшли вліво, йшли на посадку. Але, мабуть, висота не дала змоги. На цьому місці, де ми стоїмо (на місці падіння літака - ІФ), стояв автомобіль "Газель", крилом вони зачепили, і літальний апарат перекинувся", - сказав глава республіки.

За його словами, серед загиблих є жителі Татарстану та інших регіонів.

Як повідомило агентству "Інтерфакс" інформоване джерело, причиною падіння літака могло стати перевантаження. "Однією з можливих причин аварії стало перевантаження, внаслідок чого машині не вистачило злітної потужності для набору висоти", - сказав співрозмовник агентства.

Він зазначив, що йшлося, імовірно, про літак із бортовим номером RF-94591. За його відомостями, повітряні судна з цими номерами є спеціальною парашутною версією літака L-410, до 1990 року вони поставлялися в Збройні Сили СРСР і країни Варшавського договору.

"Загалом було випущено 150 одиниць техніки з призначеним ресурсом не більше 3 тисяч годин, що відповідає приблизно двом-трьом рокам. Цей ресурс не був продовжений заводом-виробником, оскільки жодне судно не повернулося на підприємство для доопрацювання і визначення додаткового ресурсу", - додало джерело.

Він розповів, що в червні в Кемеровській області РФ сталася практично аналогічна катастрофа з тим самим типом літака, що експлуатувався ДОСААФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА