20:19 10.10.2021

У Грузії пред'явлено обвинувачення трьом затриманим за фактом обвалення житлового будинку в Батумі

2 хв читати
У Грузії пред'явлено обвинувачення трьом затриманим за фактом обвалення житлового будинку в Батумі

Прокуратура Грузії у неділю пред'явила обвинувачення в порушенні правил техніки безпеки при проведенні будівельних робіт усім трьом затриманим за фактом обвалення 8 жовтня житлового будинку в центрі міста Батумі, що спричинило за собою загибель людей.

Як йдеться в повідомленні прокуратури, під час розслідування, проведеного МВС Грузії, встановлено, що на початку жовтня 2021 року власник квартири на першому поверсі житлового будинку №13 на вулиці 26 травня за відповідну винагороду погодив із двома робочими будівельно-реконструкційні роботи, які містили знесення як неопорних, так і опорних конструкцій (стін) на вищезазначених ділянках.

"Під час робіт, які проводилися з 4 до 8 жовтня, з порушенням усіх інженерних норм і правил техніки безпеки були демонтовані як не головні, так і головні конструкції, що порушило міцність і стійкість житлового корпусу і призвело до його обвалення, в результаті чого загинули дев'ять осіб, які перебували в цьому корпусі, серед них троє неповнолітніх, а також було знищено нерухоме і рухоме майно", - наголошується в повідомленні.

Прокуратура пред'явила затриманим З.Б., Х.С. і Г.С. обвинувачення за частиною другою статті 240 Кримінального кодексу Грузії (порушення правил безпеки при проведенні будівельних робіт, що спричинило загибель людей і спричинення тяжких наслідків).

У повідомленні йдеться, що прокуратура звернеться в Батумський міський суд в установлений законом термін з вимогою застосування до обвинувачених як запобіжний захід взяття під варту.

"У даному кримінальному провадженні розслідування триває", - йдеться в повідомленні прокуратури.

Один із під'їздів 5-поверхового житлового будинку 1980-х років будівництва повністю обрушився в Батумі опівдні 8 жовтня. У цій частині будинку було 15 квартир. У результаті загинули дев'ять осіб, серед яких троє неповнолітніх. Ще одна людина - чоловік 37 років, якого рятувальники витягли з-під завалів - залишається в реанімації. За словами лікарів, його стан важкий.

На згадку жертв обвалення будинку в Батумі 11 жовтня оголошено в Грузії днем жалоби.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА