07:45 11.10.2021

Носова частина підводного човна ВМС США "Коннектикут" отримала серйозні пошкодження в ході підводного зіткнення

2 хв читати
Носова частина підводного човна ВМС США "Коннектикут" отримала серйозні пошкодження в ході підводного зіткнення

Корпус носової частини атомного підводного човна ВМС США USS Connecticut, що зіткнувся з невідомим об'єктом у Південно-Китайському морі, отримав великі пошкодження, повідомили в соцмережах американські експерти.

"Згідно з першими отриманими даними, корпус головної частини USS Connecticut серйозно пошкоджений. Чекаємо фотографій", - йдеться, зокрема, на сторінці SubBrief.

За повідомленням ВМС США, на базу на острові Гуам у західній частині Тихого океану, куди в п'ятницю зайшов пошкоджений атомний підводний човен після інциденту, що стався 2 жовтня, відправлена група військових фахівців для огляду пошкоджень і встановлення їх джерела.

За наявними даними, ремонтні можливості бази на Гуамі обмежені, тому в разі серйозних проблем підводний човен доведеться перенаправляти на бази на тихоокеанському узбережжі США.

За даними ВМС США, в результаті зіткнення, яке сталося в міжнародних водах в акваторії Південно-Китайського моря, постраждали 11 із 130 членів екіпажу. Вони отримали безпечні для життя травми.

За повідомленням ВМС США, після інциденту "підводний човен знаходиться в безпечному, стабільному стані". Зазначалося також, що її ядерна установка не постраждала.

Після інциденту підводний човен змушений була йти на Гуам у надводному стані.

Американські військові не повідомляють, з чим саме зіткнувся підводний човен. За даними джерел у ВМС США, не йдеться про зіткнення з іншим підводним човном, кораблем або про агресивні дії іншої країни. У ВМС зазначили, що відповідно до топографічних даних зіткнення з підводним рельєфом також не було.

За останніми даними, підводний човен міг зіткнутися з затонулим кораблем або контейнером, що впав у море з вантажного судна.

USS Connecticut з водотоннажністю 7,5 тис. тонн є багатоцільовим атомним підводним човном четвертого покоління типу Seawolf. Його ракетне озброєння - до 50 ракет Harpoon і Tomahawk, які запускаються з торпедних апаратів. Крім бойових завдань він виконує також розвідувальні функції.

Таких підводних човнів у ВМС США лише три. Всі вони приписані до тихоокеанської бази підводних човнів Кітсап-Бангор (штат Вашингтон). Вартість кожного досягає у поточних цінах $8,5 млрд.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський обговорив з президентом Фінляндії оборонну співпрацю та будівництво укриттів

Посли ЄС 8 травня розглянуть План для України, необхідний для Ukraine Facility

Зеленський обговорив з прем'єром Іспанії продовження військової допомоги

Прем'єр Бельгії підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

Президенти Латвії та Фінляндії, прем'єр Іспанії візьмуть участь у Саміті миру в Швейцарії

На Одещині збито дві російські авіаракети - ПК "Південь"

На Одещині знищено морську міну - ВМС ЗСУ

Заступник глави МЗС України поінформував гендиректора ОЗХЗ про системні порушення РФ Конвенції про заборону хімічної зброї

Карандєєв виступає за створення заповідника на території урочища Китаїв у Голосіївському районі Києва

Бійці 79 ОДШБр під час ворожого штурму в районі Новомихайлівки знищили 8 російських мотоциклів й 1 БМП

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА