08:17 11.10.2021

Поліція розглядає дві версії смерті нардепа Полякова - вживання метадону або отруєння

2 хв читати
Поліція розглядає дві версії смерті нардепа Полякова - вживання метадону або отруєння

В організмі померлого в п'ятницю, 8 жовтня, нардепа Антона Полякова крім алкоголю виявили метадон, що, можливо, стало причиною смерті. Правоохоронці розглядають дві версії потрапляння метадону в організм Полякова - самостійне вживання або отруєння, повідомив директор департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко.

"Ще не дійшли до жодних висновків, розслідування триває, підозри ще нікому не пред'явлені. З нових даних єдине, що можна сказати, - що судово-медичні експерти повідомили слідству, що в організмі загиблого, крім невеликої дози алкоголю, є така речовина, як метадон. Але який саме метадон, коли він потрапив в організм щодо часу смерті і як це могло безпосередньо вплинути на смерть потерпілого, - ще буде встановлюватися після глибоких досліджень", - повідомив Шевченко в ефірі телеканалу "Україна 24" у неділю.

Він зазначив, що розглядається дві версії події.

"Версії дві - або був злочинний характер смерті, або ні. Або він сам вжив препарат, який можливо став причиною смерті, або його отруїли. Іншого не може бути", - підсумував Шевченко.

Як повідомлялося, вранці в п'ятницю, 8 жовтня, в поліцію столиці надійшла інформація про те, що в Дніпровському районі столиці виявили мертвим народного депутата Полякова. Попередньо було встановлено, що йому стало погано дорогою в таксі, його намагалися реанімувати лікарі "швидкої", але констатували смерть.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) КК України з позначкою "природна смерть". Причиною смерті Полякова, за попередньою інформацією правоохоронців, є гостра коронарна недостатність.

Причинами смерті Полякова могло стати хронічне захворювання, яке могло привести до смерті, або ж отруєння невідомою речовиною, самостійно або невідомою особою, заявив на брифінгу в п'ятницю начальник поліції Києва Іван Вигівський.

Пізніше нардеп Галина Янченко (фракція "Слуга народу") повідомила, що у померлого Полякова в крові токсикологи знайшли алкоголь і метадон.

Похорон народного депутата Антона Полякова (депутатська група "За майбутнє"), тіло якого було виявлено в автомобілі таксі в п'ятницю, пройдуть у понеділок, 11 жовтня, в Чернігові.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА