12:22 11.10.2021

Вакцинація на 90% скорочує імовірність госпіталізації та смерті в разі зараження COVID-19 - дослідження

2 хв читати
Вакцинація на 90% скорочує імовірність госпіталізації та смерті в разі зараження COVID-19 - дослідження

Вакцинація від COVID-19 продемонструвала у Франції високий ступінь ефективності в плані запобігання госпіталізації та смерті в разі зараження коронавірусом вакцинованих, повідомляють французькі ЗМІ з посиланням на дослідження медичної групи Epi-Phare, що працює з урядом Франції.

Дослідникам вдалося встановити, що через 14 днів після отримання другої дози вакцин щепленим на 90% менше загрожує ризик потрапити до лікарні або померти в разі зараження коронавірусом. При цьому значний захисний ефект спостерігається і у випадку зі штамом "дельта" - 84% для осіб від 75 років і старше і 92% для людей віком 50-75 років.

ЗМІ уточнюють, що це дослідження, яке приділяло увагу запобіганню важкому перебігу COVID-19, підтверджує дані про ефективність вакцинації зі США, Великої Британії та Ізраїлю. Проте дослідники у Франції заявляли, що їхня робота є безпрецедентною за масштабами.

Дослідники проаналізували дані, зібрані з грудня 2020 року, коли у Франції стартувала вакцинаційна кампанія. Фахівці порівняли інформацію щодо 22 млн осіб старше 50 років - 11 млн вакцинованих і 11 млн тих, хто не отримував вакцину. Експерти сформували "пари" вакцинованих і невакцинованих - одного віку, статі, місця проживання, і спостерігали за ними з моменту отримання вакцинованим другої дози препарату й до 20 липня.

Дослідження стосується вакцин Pfizer/BioNtech, Moderna і AstraZeneca.

Як зазначають ЗМІ, результати наукової роботи також змушують припустити, що за п'ять місяців - у межах хронологічних рамок цього дослідження - ступінь отриманого від вакцини захисту проти тяжкого перебігу COVID-19 не знижувався.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА