10:43 11.10.2021

СБУ блокувала діяльність "армії ботів", якя поширювала вірусні програми і здійснювала DDoS- та спам-атаки

1 хв читати
СБУ блокувала діяльність "армії ботів", якя поширювала вірусні програми і здійснювала DDoS- та спам-атаки

Служба безпеки України (СБУ) викрила хакера, який створив потужний ботнет - автоматизовану мережу з понад 100 тис. фейкових акаунтів, через яку здійснював DDoS- та спам-атаки і зламував веб-сайти.

Як повідомляє прес-центр СБУ в понеділок, зловмисник, житель Івано-Франківської області, крім кібератак і злому сайтів, підбирав паролі до скриньок електронної пошти на віддалених платформах так званих брутфорсом.

Замовників хакер знаходив на закритих форумах і в чатах Telegram, а розрахунки з "клієнтами" здійснював через заборонені в Україні електронні платіжні системи. При цьому, за даними слідства, зловмисник є представником російської електронної системи миттєвих розрахунків Webmoney, на яку поширюється дія санкцій Ради національної безпеки України.

Під час обшуків, проведених за адресами реєстрації та фактичного проживання зловмисника, вилучено комп'ютерне обладнання з доказами протиправної діяльності.

Наразі організатору ботнету готують повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 361-1 (створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут) та ст. 363-1 (перешкоджання роботі електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж або мереж електрозв'язку шляхом масового розповсюдження повідомлень електрозв'язку) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА