12:41 11.10.2021

Медведчуку вручили клопотання про арешт з альтернативою застави в 1 млрд грн - Кузьмін

2 хв читати
Медведчуку вручили клопотання про арешт з альтернативою застави в 1 млрд грн - Кузьмін

Клопотання про арешт з альтернативою застави в 1 млрд грн вручено народному депутату фракції "Опозиційна платформа - За життя" Віктору Медведчуку, який перебуває під домашнім арештом, повідомив його колега з фракції Ренат Кузьмін.

"Медведчуку щойно вручили клопотання про арешт або заставу в один 1 млрд грн. Це при тому, що Медведчук уже перебуває під домашнім арештом, його не порушує, і за законом суд просто не може змінити йому запобіжний захід на тяжчий", - написав Кузьмін у своєму Telegram-каналі в понеділок.

Він зазначив, що раніше до Медведчука згідно з рішенням Ради національної безпеки і оборони України було застосовано санкції, йому було заборонено здійснювати будь-які фінансові операції. "А тепер вимагає внести заставу, завідомо знаючи, що перерахувати він її не зможе, навіть якщо і збере потрібну суму: банк просто не прийме платіж через заборону РНБО", - написав нардеп.

На своїй сторінці у Facebook Кузьмін оприлюднив знімок клопотання за підписом генерального прокурора України Ірини Венедіктової. Документ передбачає запобіжний захід у рамках терміну досудового розслідування - до 19 листопада.

Як повідомлялося, 11 травня Медведчуку було повідомлено про підозру в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому РФ Криму.

За словами генпрокурора Венедіктової, підозра стосується трьох епізодів протиправної діяльності і співпраці з країною-агресором. За даними слідства, у 2015 році Медведчук вступив у попередню змову з чиновником уряду РФ для видобутку корисних копалин на шельфі Чорного моря (морська економічна зона України, тимчасово окупована РФ). Ще один епізод кримінального провадження стосується передачі спеціальним службам РФ відомостей, що містять державну таємницю. Третій епізод незаконної діяльності – проведення підривної діяльності проти України, зокрема в контексті розробки антиукраїнського проекту "Промінь".

Медведчук 12 травня прибув в Офіс генерального прокурора, ознайомився з копією пред’явленої йому підозри і заявив, що переховуватися від слідства не має наміру, а підозри є політично мотивованими. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, апеляційний суд його залишив у силі. 2 вересня Печерський районний суд Києва продовжив запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 31 жовтня.

8 жовтня генпрокуратура пред'явила Медведчуку нову підозру в державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації у зв'язку з причетністю до незаконного постачання вугілля з окупованої території наприкінці 2014-го - на початку 2015 року. Венедіктова заявила, що прокуратура в рамках нової пред'явленої підозри проситиме суд обрати Медведчуку запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою застави в 1 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА