14:14 11.10.2021

Американці Кард, Ангріст та Імбенс стали лауреатами Нобелівської премії з економіки за 2021 рік

2 хв читати
Американці Кард, Ангріст та Імбенс стали лауреатами Нобелівської премії з економіки за 2021 рік

Американці Девід Кард, Джошуа Ангріст та Гвідо Імбенс у понеділок стали лауреатами Нобелівської премії з економіки 2021 року, оголосили в понеділок у Нобелівському комітеті в Стокгольмі.

Зокрема, Карду премію присуджено за "емпіричний внесок в економіку праці". У свою чергу Ангріст та Імбенс розділили між собою премію за "методологічний внесок в аналіз причинно-наслідкових зв'язків".

У Нобелівському комітеті пояснили, що Кард під час експериментів у природних умовах проаналізував вплив ринку праці на мінімальну заробітну плату, імміграцію та освіту.

Водночас Ангріст та Імбенс у 1990-х роках XX століття розв’язали методологічну проблему з інтерпретацією висновків про вплив будь-яких змін: науковці змогли показати, "наскільки точні висновки щодо причинно-наслідкових зв'язків можна зробити під час експериментів у природних умовах".

Отже, уточнили в Нобелівському комітеті, усі лауреати премії з економіки "представили нове бачення ринку праці, а також продемонстрували, які висновки щодо причинно-наслідкових зв'язків можна зробити на підставі експериментів у природних умовах".

"Дослідження Карда про ключові питання для суспільства, а також методологічний внесок Ангріста та Імбенса засвідчили, що такі експерименти є багатим джерелом знань. Їхнє дослідження суттєво поліпшило нашу здатність відповідати на ключові питання про причинно-наслідкові зв'язки, що принесло велику користь суспільству", - заявив голова комітету економічної премії Нобеля Петер Фредрікссон.

Канадсько-американський економіст Девід Кард народився в 1956 році в місті Гвелф канадської провінції Онтаріо. Він є також доктором філософії, професором Каліфорнійського університету в Берклі та членом Національної академії наук США.

Американський економіст Джошуа Ангріст народився в 1960 році в Колумбусі (штат США Огайо). Є професором економіки кафедри імені Форда Массачусетського технологічного інституту. З 2011 року також є співдиректором Школи ефективності та зниження нерівності при економічному факультеті Массачусетського технологічного інституту.

Гвідо Імбенс народився в місті Ейндговені в Нідерландах 1963 року. З 2012 року є професором Стенфордського університету. Він також фахівець з економетрики, є членом Економетричного товариства, Американської академії мистецтв і наук, а також Нідерландської академії наук.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА