15:01 11.10.2021

ВАКС обрав запобіжний захід Труханову у вигляді застави в 30 млн грн

2 хв читати
ВАКС обрав запобіжний захід Труханову у вигляді застави в 30 млн грн

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) обрав запобіжний захід міському голові Одеси Геннадію Труханову у вигляді застави в сумі 30 млн грн у справі про підозру в причетності до махінацій із землею.

Відповідне рішення ВАКС виніс у понеділок, не задовольнивши у такий спосіб клопотання прокуратури про арешт Труханова з альтернативою застави у 120 млн грн.

"Суд постановив у задоволенні клопотання... про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно Труханова... відмовити. Застосувати щодо підозрюваного Труханова запобіжний захід у вигляді застави в розмірі... 30 млн 213 тис. 300 грн", - йдеться в постанові ВАКС, оголошеній у понеділок.

Суд постановив покласти на Труханова зобов'язання прибувати на вимогу слідчого та суду, не відбувати з місця проживання, утриматися від спілкування зі свідками у кримінальній справі, здати на зберігання документи для виїзду за кордон.

Запобіжний захід обрано терміном до 6 грудня 2021 року. Труханов зобов'язаний внести заставу протягом п'яти днів із моменту винесення рішення суду або забезпечити внесення коштів заставодавцем.

Раніше генеральний прокурор Ірина Венедіктова повідомила, що підписала п'ять підозр у рамках розслідування кримінального провадження детективів Національного антикорупційного бюро (НАБУ) та прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

"Інформую суспільство про те, що підписала п'ять підозр у рамках розслідування кримінального провадження силами детективів НАБУ та прокурорів САП. Це дуже важлива і показова справа, як для Одеського регіону, так і для країни в цілому... Підозрюваними стали мер міста, кілька міських посадовців і один відомий одесит, роль якого уважно вивчало слідство, щоб у жодному разі не помилитися і нічого не пропустити", - написала генпрокурор у Facebook.

За її словами, зазначені особи причетні до цілої низки злочинних дій, спрямованих на заволодіння земельними ділянками в Одесі.

Пізніше інформоване джерело повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" про те, що Венедіктова підписала підозру, крім мера Одеси Геннадія Труханова, колишньому прокурору Одеської області Олегу Жученку, двом депутатам Одеської міської ради VII скликання та бізнесменові Володимиру Галантернику.

Минулого тижня ВАКС почав обирати запобіжний захід Труханову, якого підозрюють у причетності до махінацій із землею.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить обрати Труханову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 120 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА