15:11 11.10.2021

Україна серйозно ставиться до питання протидії антисемітизму - спецпредставник Держдепу США

2 хв читати
Україна серйозно ставиться до питання протидії антисемітизму - спецпредставник Держдепу США

Ухвалення закону про антисемітизм свідчить, що Україна та її керівництво серйозно ставляться до цього питання, повідомила спеціальний представник Державного департаменту США з питань Голокосту Еллен Джермейн.

"Я дуже рада, що Україна ухвалила закон про антисемітизм. Це дійсно свідчить, що Україна та її керівництво серйозно ставляться до цього питання і тепер закріпили закон про боротьбу з антисемітизмом у своєму законодавстві. Тож це хороший і серйозний крок", - сказала Джермейн в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За її словами, вона переконалася в тому, що антисемітизм не є великою проблемою в Україні.

"Під час моїх бесід у країні протягом останніх кількох днів я розмовляла з членами єврейської громади, різними урядовцями й запитувала про проблему антисемітизму в Україні. Я почула, що це не велика проблема для України, і це приємно чути. Це проблема, оскільки це проблема в усьому світі, і знову-таки український закон про антисемітизм - хороший крок, і він дійсно засвідчує, що Україна та її керівництво, її парламент серйозно ставляться до цієї проблеми", - додала Джермейн.

Спецпредставник зазначила, що питання увічнення пам'яті жертв Голокосту є національним питанням і потребує комплексного вирішення на національному рівні.

"За час перебування тут я побувала лише в кількох куточках України. Я думаю, що загалом для України питання увічнення пам'яті жертв Голокосту є національним питанням і потребує комплексного вирішення на національному рівні. Наприклад, щойно ухвалений закон про антисемітизм - це один зі способів закріпити всі принципи того, у що вірить Україна в плані протидії антисемітизму. Це дуже позитивний спосіб показати, що керівництво України серйозно ставиться до цього на всій території України", - пояснила вона.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА