18:03 11.10.2021

Суд відправив голову правління Укрексімбанку Мецгера під нічний домашній арешт

2 хв читати
Суд відправив голову правління Укрексімбанку Мецгера під нічний домашній арешт

Голосіївський райсуд Києва обрав голові правління державного Укрексімбанку (Київ) Євгенію Мецгеру запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту за обвинуваченням у перешкоджанні законній професійній діяльності журналістів та незаконному утриманні людей, повідомила прес-секретар Київської міської прокуратури Надія Максимець агентству "Інтерфакс-Україна".

"Уже двом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді нічного домашнього арешту. Щодо одного з фігурантів - це особа, яка відповідає за інформаційну політику - нічний домашній арешт із 21:00 до 6:00, і одному з керівників банку - з 22:00 до 6:00", - зазначила вона.

Уточнюється, що нічний домашній арешт суд обрав голові правління банку Євгену Мецгеру та директору департаменту інформаційної політики банку Володимиру Пікалову.

За словами Максимець, суд також обрав запобіжний захід третьому підозрюваному, який відповідає за безпеку банку, у вигляді особистого зобов'язання.

Вона зазначила, що двом першим особам інкримінується перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та незаконне позбавлення волі (ч. 1, 3 ст. 171, ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України). Третьому підозрюваному, крім ст. 171, інкримінується вчинення насильницьких дій, які завдали фізичного болю і не спричинили тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 126 КК України).

Як повідомило раніше "Радіо Свобода", у понеділок, 4 жовтня, на знімальну групу програми розслідувань "Схеми" було скоєно напад під час інтерв'ю з головою правління Укрексімбанку Євгеном Мецгером нібито через одне з питань, яке не сподобалось. Як стверджує керівник "Схем" Наталія Седлецька, співробітники банку відібрали дві камери, забрали картки, на які здійснювався запис, і видалили записане відео. За інформацією журналістів, увесь цей час знімальна група залишалася заблокованою в кабінеті голови правління банку в його присутності. Через годину знімальній групі повернули техніку, але відео всього інтерв'ю та самого нападу видалено.

Поліція Києва повідомила, що за заявою журналістів проводяться необхідні слідчі дії, розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

Укрексімбанк відкинув звинувачення в порушенні законодавства й, у свою чергу, звинуватив їх у провокації та спробі заволодіти банківською таємницею. На думку фінустанови, у діях журналістів містилися ознаки і протиправного заволодіння банківською таємницею, і порушення Кодексу етики українського журналіста в частині використання незаконних методів отримання інформації.

Згодом голова правління державного Укрексімбанку (Київ) Євген Мецгер вибачився за напад на журналістів програми "Схеми" під час запису інтерв'ю в будівлі банку.

Наглядова рада Укрексімбанку 6 жовтня відсторонила голову правління Мецгера на період розслідування нападу на журналістів і призначила виконувачем обов'язків голови банку члена правління Сергія Єрмакова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА