17:42 11.10.2021

Київ розірвав договори на 21 автобусному маршруті, прибирає з вулиць понад 170 маршруток із підробленими документами

2 хв читати
Київ розірвав договори на 21 автобусному маршруті, прибирає з вулиць понад 170 маршруток із підробленими документами

Департамент транспортної інфраструктури Київміськдержадміністрації (КМДА) розірвав із двома перевізниками договори на обслуговування 21 міського маршруту загального користування, повідомила прес-служба КМДА з посиланням на заступника голови адміністрації Костянтина Усова.

За його словами, з огляду на це місто готується до "бурхливої реакції" з боку усунутих перевізників.

"На відповідні маршрути будуть спрямовані компенсаторні сили комунального "Київпастрансу", а також інших перевізників. Безперебійність роботи громадського транспорту є пріоритетом, будь-які спроби маршруточної мафії саботувати перевезення киян лише змусять мерію діяти більш рішуче", - наводить слова Усова прес-служба.

У КМДА зазначають, що рішення про розірвання договорів на маршрутах, на яких загалом здійснюють перевезення 172 автобуси, ухвалено 6 жовтня за підсумками перевірки документів у межах аудиту з боку департаменту внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА. Аудит, що триває дотепер, був ініційований за дорученням мера Києва після того, як у липні через втрату довіри було звільнено весь попередній склад Комунальної служби перевезень.

"Перевірка виявила, що на попередні конкурси заради перемоги в них цими перевізниками подавалися сфальшовані дані. Зокрема, невірно вказувалися державні номери та пасажиромісткість автобусів, період оновлення автобусного парку та інформація щодо екологічності машин. Також на конкурс заявлялися одні автобуси, а документи підкладалися на зовсім інші", - розповів Усов.

Для запобігання провокаціям, незаконним силовим діям і щоб уникнути фізичного знищення або викрадення перевізниками-порушниками документів, за якими аудит триває, Комунальна служба перевезень уклала договір із Муніципальною вартою та посилила охорону, зазначають у КМДА.

"Маршруточна мафія в столиці та загалом в країні досі має великий вплив. Це неприпустимо. Мерія Києва готова робити абсолютно все від нас залежне, щоби навести лад, але ми вкотре звертаємо увагу суспільства, що контроль за дотриманням законодавства у сфері автомобільного транспорту покладений в першу чергу на Державну службу України з безпеки на транспорті та органи Національної поліції. Ми сьогодні публічно звертаємося до Міністерства інфраструктури України та Міністерства внутрішніх справ з ініціативою проведення спільних заходів контролю перевізників у столиці", - наведено слова заступника голови адміністрації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА