19:16 11.10.2021

На пленарному тижні 19-22 жовтня відбудеться позачергове пленарне засідання Ради

2 хв читати
На пленарному тижні 19-22 жовтня відбудеться позачергове пленарне засідання Ради

На наступному пленарному тижні монобільшість ініціює розгляд 12 проектів постанов про скасування голосування за закон про деолігархізацію, через які спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук не може його підписати, повідомила речник фракції "Слуга народу" Юлія Палійчук.

"На наступному пленарному тижні, з 19 до 22 жовтня, в планах монобільшості зосередитися на роботі за наступними напрямами: розглянути 12 проектів блокуючих постанов, які не дозволяють голові Верховної Ради Руслану Стефанчуку підписати закон про олігархів і передати його на підпис президенту", - написала Палійчук в Telegram у понеділок.

За її словами, в планах "Слуги народу" прийняти за спеціальною процедурою ресурсний законопроект №5600 і провести позачергове засідання парламенту для ухвалення євроінтеграційних законів, серед яких - "Про безпечне дитяче харчування відповідно до стандартів ЄС" (№4554), "Про спрощення процедур експертизи, реєстрації сортів рослин і обігу насіння" (№3680-д), ратифікацію Гарантійної угоди "Логістична мережа (Модернізація і цифровізація "Укрпошти")" між Україною та Європейським інвестиційним банком (№0112), "Про внесення змін до Конвенції між урядами України і Данії про уникнення подвійного оподаткування" (№0124).

Палійчук також повідомила, що монобільшість має намір також ухвалити закони, необхідні для зміцнення співпраці з МВФ, "які давно чекає місія Фонду в Україні".

"Серед них, зокрема, такі проекти законів, як №5459-1 - про приведення статусу НАБУ (Національного антикорупційного бюро України - ІФ) відповідно до вимог Конституції; №№5850, 5852 і 5853 - про реформування банківської сфери та посилення незалежності НБУ (Національного Банку України - ІФ)", - розповіла речник фракції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА