21:14 11.10.2021

Монастирський впевнений, що у справі Дельта Банку будуть ще підозри

2 хв читати
Монастирський впевнений, що у справі Дельта Банку будуть ще підозри

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський висловив упевненість, що у справі Дельта Банку будуть ще підозри, він наголосив, що з 2008 року в Україні збанкрутувало понад сотні банківських установ.

"Ми ніколи не побудуємо сильну державу, якщо мільйони українців не будуть відчувати справедливості. З 2008 року в Україні збанкрутувало понад сотні банківських установ. Понад півтора мільйона українських сімей втратили свої заощадження через зловживання власників і менеджменту банків. Водночас власники і топ-менеджери цих банків продовжували насолоджуватися, будували справжні палаци під Києвом і вкладали вкрадені в українців гроші у власний бізнес", - написав Монастирський у Facebook.

Він нагадав, що правоохоронці сьогодні вручили підозру колишньому власнику збанкрутілого "Дельта банку".

"Упевнений, що це не остання підозра як у справі "Дельта Банку", так і в інших справах, де окремі банкіри цинічно грабували своїх вкладників", - заявив міністр.

Раніше генеральний прокурор України Ірина Венедіктова повідомила, що правоохоронці оголосили підозру одному з власників ПАТ "Дельта банк" (Київ), якому інкримінується розтрата майна і коштів більш ніж на 1 млрд грн.

Прокурори вручили власникові Дельта банку клопотання про обрання запобіжного заходу - утримання під вартою з альтернативою внесення застави більш ніж 1 млрд грн.

Крім того, за словами генпрокурора, повідомлення про підозру отримали двоє заступників голови ради директорів банку, а також директор однієї з пов'язаних фінансових компаній.

Для відшкодування завданих збитків у кримінальному провадженні арештовані активи власника банку на суму 790 млн грн. Зокрема, накладено арешт майже на 200 земельних ділянок у Київській, Чернігівській та Івано-Франківській областях. Крім того, арештований $1 млн на рахунку голови ради директорів в одному зі швейцарських банків.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" інформоване джерело, про підозру повідомлено Миколі Лагуну.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА