07:00 12.10.2021

12 жовтня: Яке сьогодні свято

2 хв читати
12 жовтня: Яке сьогодні свято

12 жовтня в Україні відзначають день кадрового працівника. Також сьогодні Всесвітній день боротьби з артритом, міжнародний день хоспісної і паліативної допомоги, день боротьби з курінням у Вірменії, день культур у Коста-Ріці, в Іспанії - День Іспанідад, у Бразилії - день явлення Богородиці і день дитини. Також у США день шахів, день Колумба, свято чистої склянки, день шоколадних сюрпризів, день домашнього кіно, день вільнодумства і день заощаджень, а в Монголії - день посадки дерев.

Щороку 12 жовтня в Україні відзначають День кадрового працівника - неофіційне професійне свято працівників відділів кадрів підприємств, фірм і організацій.

У багатьох країнах з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я з 1996 року відзначається Всесвітній день боротьби з артритом.

Ще сьогодні святкують Міжнародний день дайвера. Французький дослідник Жак-Ів Кусто, що спільно з інженером Емілем Ганьяном у 1943 році розробив і випробував акваланг, уранці 12 жовтня 1964 року вийшов зд генуезького порту у відкрите море на кораблі "Торрегранд", де урочисто перерізав трос і водонепроникний бронзовий циліндр, що приховує в собі "Декларацію про взяття влади над глибинами моря".

12 жовтня православна церква вшановує пам'ять святого Феофана Милостивого і преподобного Кириака-відлюдника.

У цей день:

322 - Афінський оратор і політик Демосфен вкоротив собі віку, прийнявши отруту.

1285 - 180 євреїв за відмову прийняти хрещення страчені в Мюнхені.

1822 - Бразилія отримала незалежність від Португалії, а Педру I був проголошений імператором Бразильської Імперії.

1863 - Засновано першу футбольну федерацію в світі

1901 - Резиденція президента США завдяки Теодору Рузвельту стала офіційно називатися Білий дім.

1991 - Установчий з'їзд СПУ відбувся в Києві.

2010 - Найбільша ДТП в історії незалежної України відбулася поблизу міста Марганець Дніпропетровської області (електровоз розчавив маршрутку, наповнену людьми, загинули 45 людей).

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА