07:54 12.10.2021

У Києві затримана група осіб, що підсипали людям сильнодіючі препарати в напої

2 хв читати
У Києві затримана група осіб, що підсипали людям сильнодіючі препарати в напої

Правоохоронці затримали в Києві п'ятьох громадян, які пропонували людям алкогольні напої і підсипали туди сильнодіючий лікарський препарат, від чого потерпілі втрачали свідомість, і їх обкрадали, повідомив відділ комунікації Національної поліції Києва.

"Ми з'ясували, що правопорушники знайомилися з громадянами в розважальних закладах і на вулицях і пропонували їм випити алкоголь. У цей момент вони непомітно підсипали в напій постраждалих сильнодіючий лікарський препарат, від якого ті непритомніли. Після цього зловмисники забирали цінні речі і тікали. Також відомо, що від дій правопорушників помер один із постраждалих", - повідомив заступник начальника поліції Києва Дмитро Шумейко.

Як наголошується, в результаті дій правопорушників один із постраждалих помер.

Крім того, поліцейські провели чотири обшуки, зокрема за місцем проживання зловмисників. У результаті вилучено флакони і блістери з різними сильнодіючими лікарськими препаратами, а також предмет, схожий на бойову гранату.

Правоохоронці затримали фігурантів у порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Серед них - четверо чоловіків, 1981, 1986, 1987, 1997 років народження, та жінка, 1980 року народження. Проти них порушили кримінальні провадження.

"Розпочаті кримінальні провадження у частині першій статті 115 - умисне вбивство та частині другій статті 187 - розбій Кримінального кодексу України. За процесуальним погодженням з Київською міською прокуратурою слідчі готують затриманим повідомлення про підозру і клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою", - повідомив Шумейко.

Він додав, що зловмисникам загрожує до 15 років позбавлення волі. Триває досудове розслідування.

 

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА