13:42 12.10.2021

Україна та ЄС домовилися повною мірою використовувати потенціал Угоди про асоціацію - спільна заява

1 хв читати
Україна та ЄС домовилися повною мірою використовувати потенціал Угоди про асоціацію - спільна заява

Президент України Володимир Зеленський, президент Європейської ради Шарль Мішель та президент Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн домовилися повною мірою використовувати потенціал Угоди про асоціацію України в ЄС і виконувати взаємні зобов'язання для досягнення цієї мети.

Про це йдеться в спільній заяві, яку ухвалили глави України та Євросоюзу за підсумками 23-го саміту Україна - ЄС у вівторок, її оприлюднено на сайті глави держави.

"Ми визнали європейські прагнення України та привітали її європейський вибір, як це закріплено в Угоді про асоціацію та у контексті набрання нею чинності у вересні 2017 року після рішення глав держав та урядів ЄС у грудні 2016 року... Ми домовилися повною мірою використовувати потенціал Угоди про асоціації та відзначили взаємні зобов'язання для досягнення цієї мети", - йдеться в документі.

У ньому наголошується, що ефективна імплементація Угоди про асоціацію та передбаченої нею Поглибленої і всеохоплюючої зони вільної торгівлі, яка пов’язана з ширшим процесом регуляторного зближення та відповідними необхідними реформами, сприятиме створенню умов для поглиблення економічних та торговельних відносин з ЄС.

Це, у свою чергу, приведе до "подальшої поступової економічної інтеграції України до внутрішнього ринку ЄС, як це передбачено Угодою про асоціацію".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА