16:02 12.10.2021

Слідство встановило всіх, хто контактував із нардепом Поляковим незадовго до його смерті, - МВС

2 хв читати
Слідство встановило всіх, хто контактував із нардепом Поляковим незадовго до його смерті, - МВС

Слідство встановило всіх осіб, які перебували з народним депутатом Антоном Поляковим перед його смертю, була ще і третя людина в компанії з депутатом, повідомив директор департаменту комунікації Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко.

"У нас є встановлений свідок (таксист, який підвозив Полякова, - ІФ), він дав показання... Ті показання, які він дає зараз офіційно, під протокол, відрізняються від того, що він казав одразу, під час спілкування на місці з поліцейськими", - сказав Шевченко журналістам у вівторок у Києві.

Зокрема, як зазначив директор департаменту, таксист спочатку говорив, що підібрав Полякова випадково, проте зараз дає свідчення про те, що він їхав за автомобілем, у якому перебував Поляков з іншим свідком.

"З ним (таксистом - ІФ) правоохоронці наразі проводять слідчі дії, щоб повністю встановити місце, роль і щирість кожного з трьох свідків", - додав він.

При цьому Шевченко наголосив, що в рамках розслідування справи підозри поки що нікому не висувалася.

Як повідомлялося, вранці у п'ятницю, 8 жовтня, до поліції столиці надійшла інформація про те, що в Дніпровському районі столиці виявили мертвим народного депутата Полякова. Попередньо було встановлено, що йому стало зле в таксі, його намагалися реанімувати лікарі "швидкої", але констатували смерть.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) КК України з позначкою "природна смерть". Причиною смерті Полякова, за попередньою інформацією правоохоронців, є гостра коронарна недостатність.

Смерть Полякова могла настати внаслідок хронічного захворювання або ж отруєння невідомою речовиною, самостійно або невідомою особою, заявив на брифінгу в п'ятницю начальник поліції Києва Іван Вигівський.

Пізніше нардеп Галина Янченко (фракція "Слуга народу") повідомила, що в померлого Полякова в крові токсикологи знайшли алкоголь і метадон.

Похорон народного депутата Антона Полякова відбудеться в понеділок, 11 жовтня, в Чернігові.

Пізніше директор департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко повідомив, що в організмі померлого Полякова, крім алкоголю, виявили метадон, що, можливо, стало причиною смерті. Правоохоронці розглядають дві версії потрапляння метадону в організм Полякова - самостійне вживання або отруєння.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення

Шольц: Сподіваємося, що ще шість систем "Patriot" буде знайдено для України від НАТО

Зеленський зустрівся з українською єврейською громадою напередодні свята Песах

Мінкультури розробило порядок визначення меж історичних ареалів у населених пунктах

Росіяни обстріляли Нікопольський район, пошкоджено інфраструктурний об'єкт - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА