18:00 12.10.2021

Саакашвілі сам обрав сидіти в одиночній камері - пенітенціарна служба Грузії

1 хв читати
Саакашвілі сам обрав сидіти в одиночній камері - пенітенціарна служба Грузії

Спеціальна пенітенціарна служба Грузії спростовує поширену в місцевих ЗМІ інформацію, що колишнього президента Міхеіла Саакашвілі нібито спеціально помістили в одномісну камеру за рішенням адміністрації руставської в'язниці.

"Тюремна адміністрація запропонувала Саакашвілі перебувати разом із сусідом по камері, але він категорично відмовився, що підтверджується відповідною документацією, тому він на підставі свого бажання був поміщений в одномісну тюремну камеру", - йдеться в повідомленні служби.

У повідомленні називаються "брехнею" звинувачення, що соратники Саакашвілі нібито не можуть зустрітися з ним у тюремній камері.

"Це обвинувачення - брехня, що підтверджують щоденні візити до нього. Щодо особистого лікаря Саакашвілі, він кілька разів у статусі сторонньої особи відвідав його в камері, тому для чергового відвідування він має звернутися до пенітенціарної служби з усіма необхідними документами, а також обґрунтувати причини для зустрічі з Саакашвілі", - йдеться в повідомленні пенітенціарної служби.

Нині громадянин України Саакашвілі таємно прибув до Грузії 29 вересня. 1 жовтня його затримали в Тбілісі. Наразі Саакашвілі перебуває у в'язниці в місті Руставі.

У Грузії Саакашвілі проходить за кількома кримінальними справами.

Представники грузинської влади неодноразово заявляли, що затримають його відразу, щойно він перетне кордон. Своє затримання Саакашвілі вважає незаконним, а обвинувачення на його адресу - сфальсифікованими. Він оголосив голодовку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА