21:00 12.10.2021

Австралія розробить місяцехід для спільних з NASA місій на Місяці

2 хв читати
Австралія розробить місяцехід для спільних з NASA місій на Місяці

Австралійське космічне агентство підписало угоду з Національним управлінням США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) про створення ровера для досліджень поверхні Місяця, який планується до відправки у 2026 році, повідомляє у вівторок NASA на своєму сайті.

"Агентство (NASA - ІФ) підписало нову угоду з Австралійським космічним агентством, яке допоможе обом країнам у місіях астронавтів і робототехніки на Місяці", - йдеться в повідомленні.

"Зокрема, консорціум австралійських підприємств і дослідницьких організацій розробить невеликий ровер, здатний працювати на місячній поверхні. Луноход зможе добувати і передавати місячний реголіт (розкришені камені і пил) системі видобутку ресурсів NASA ISRU на комерційному місячному модулі. Такий ровер може бути відправлений на Місяць не раніше 2026 року", - наголошується в релізі.

У рамках угоди уряд Австралії виділить $150 млн. Будуть розроблені технології, покликані допомогти дослідженням людини на Місяці і науковим місіям обох агентств. Своїм головним завданням австралійські фахівці називають розробку роботизованих систем для роботи на місцевості, а також сенсорних і ресурсовидобувних технологій.

За допомогою ISRU фахівці спробують здобути з місячного реголіту кисень. За даними NASA, місячний грунт містить кисень у формі хімічних сполук з елементами на зразок заліза і кремнію. Випробування цієї технології на ровері допоможе в розробці більшої і потужної техніки в майбутньому, щоб астронавти змогли використати здобуті на Місяці ресурси для створення ракетного палива та інших необхідних для місії матеріалів і субстанцій.

Також повідомляється, що крім збору і зберігання грунту для системи ISRU, ровер буде оснащений суміжній системою видобутку грунту для підвищення шансів на успіх випробувань.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА