08:36 13.10.2021

Китай неправий, коли обвинувачує США у приховуванні інформації про інцидент з підводним човном USS Connecticut - Пентагон

2 хв читати
Китай неправий, коли обвинувачує США у приховуванні інформації про інцидент з підводним човном USS Connecticut - Пентагон

У Пентагоні не погодилися у вівторок з припущенням КНР, що американська сторона нібито приховує інформацію про інцидент з атомним підводним човном USS Connecticut.

"Дивний у нас спосіб приховувати інформацію: адже ми самі опублікували прес-реліз про те, що трапилося", - пожартував він на брифінгу, відповідаючи на прохання журналіста прокоментувати претензії з боку Китаю.

Раніше гонконгський портал iNews повідомив, що USS Connecticut, яка отримала 2 жовтня пошкодження під час виконання завдання в Південно-Китайському морі, швидше за все, зіткнулася з невідомим китайським підводним об'єктом.

За його даними, після інциденту супутник зафіксував підводний човен у надводному положенні 3 жовтня приблизно в 77 км від острова Юнсін, що входить в Парасельський архіпелаг, у Південно-Китайському морі. Над островом в 1974 році було встановлено контроль з боку КНР. Претензії на володіння островом пред'являє В'єтнам. На острові розташовується китайська база для підводних човнів і військовий аеродром.

За даними ВМС США, в результаті зіткнення, яке сталося в міжнародних водах в акваторії Південно-Китайського моря, постраждали 11 із 130 членів екіпажу. Вони отримали безпечні для життя травми.

Як зазначили ВМС США, після інциденту "підводний човен знаходиться в безпечному, стабільному стані". Наголошувалося, що його ядерна установка не постраждала.

Після інциденту підводний човен змушений була йти на Гуам у надводному положенні.

Американські військові не повідомляють, з чим саме зіткнувся підводний човен. За даними джерел у ВМС США, не йдеться про зіткнення з іншим підводним човном, кораблем або про агресивні дії іншої країни. У ВМС зазначили, що відповідно до топографічних даних зіткнення з підводним рельєфом також не було.

За останніми даними американських військових, підводний човен міг зіткнутися з затонулих кораблем або контейнером, що впав у море з вантажного судна.

USS Connecticut з водотоннажністю 7,5 тис. тонн є багатоцільовим атомним підводним човном четвертого покоління типу Seawolf. Його ракетне озброєння - до 50 ракет Harpoon і Tomahawk, які запускаються з торпедних апаратів. Крім бойових завдань вона виконує також розвідувальні функції.

Таких підводних човнів у ВМС США загалом три. Всі вони приписані до тихоокеанської базі підводних човнів Кітсап-Бангор (штат Вашингтон). Вартість кожного досягає в поточних цінах $8,5 млрд.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА