08:55 13.10.2021

ООН доставить до Афганістану гуманітарну допомогу через територію Узбекистану

1 хв читати
ООН доставить до Афганістану гуманітарну допомогу через територію Узбекистану

Управління верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ) направить три літаки з гуманітарною допомогою в Афганістан через Узбекистан.

"Найближчим часом в УВКБ планують направити три літаки з гуманітарною допомогою в узбецьке місто Термез, щоб потім через пункт прикордонного пропуску Хайратон доставити її на вантажівках в Мазарі-Шаріф. Перший такий літак прибуде в Термез у середині жовтня", - йдеться в повідомленні УВКБ на сайті організації в середу.

Зазначається, що пройшов місяць з того часу, як в ООН запросили $606 млн на гуманітарні операції в Афганістані, але поки отримано лише 35% цієї суми. "Кошти необхідні, щоб запобігти повному краху афганської економіки", - йдеться в повідомленні

Представник УВКБ Бабар Балох, перебуваючи в Кабулі, повідомив, що управління працює над створенням логістичних центрів у прикордонних з Афганістаном країнах, щоб надавати надзвичайну підтримку сотням тисяч внутрішніх переселенців.

"Ночами вже стає холодно, і людям, які залишилися без даху над головою, потрібна термінова допомога", - зазначив Балох. За його словами, кількість афганців, які потребують підтримки, досягла 20 млн і продовжує збільшуватися з кожним днем.

В ООН попереджають, що лише 5% афганських сімей забезпечені нормальним харчуванням. Більше половини дітей віком до п'яти років недоїдають, без допомоги їм загрожує гостре виснаження.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА