12:04 13.10.2021

Говорити про початок опалювального сезону в Києві зарано - КМДА

1 хв читати

Зарано говорити про запуск у Києві опалювального сезону, адже для цього середньодобова температура повітря має становити менше ніж 8 градусів протягом трьох діб, повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв.

"Щодо житлового фонду: нагадаю, що діють законодавчі норми. Опалювальний сезон розпочинаємо тоді, коли середньодобова температура повітря менше ніж 8 градусів протягом трьох діб. Тоді орган самоврядування має право розпочати опалювальний сезон. Ми плануємо дотримуватися цих норм і моніторити погоду за фактом. На сьогодні ми не маємо таких показників, тому говорити про початок опалювального сезону просто зараз зарано", - повідомив Пантелєєв на брифінгу в середу.

Водночас, за його словами, житлові громади мають можливість отримати опалення вже зараз. "Для цього необхідно звернутися з необхідною заявою від ініціативної групи будівлі, яку підтримає більшість мешканців, тобто це підписи більше ніж половини мешканців. Копію такої заяви необхідно надіслати електронною поштою, яку можна знайти на сайті КМДА. Опалення в будинках підключатиметься за такими окремими заявками", - сказав він.

Пантелєєв також зазначив, що на сьогодні в Києві є повна технічна готовність до початку опалювального сезону. "Всі регламентні роботи виконано, гідравлічні випробування також проведено, складено відповідні договори на енергоресурси, на газ", - заявив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА