12:50 13.10.2021

Відсторонення Третьякової від засідань і з посади голови комітету буде гострим питанням на фракції "Слуги народу" - Стефанчук

2 хв читати
Відсторонення Третьякової від засідань і з посади голови комітету буде гострим питанням на фракції "Слуги народу" - Стефанчук

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук прогнозує, що на найближчому засіданні фракції "Слуга народу" буде дуже гостре обговорення питання щодо можливості усунути народного депутата Галину Третьякову від участі в пленарних засіданнях на п'ять днів і відкликати її з посади керівника комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

"Я думаю, що це буде дуже гарячим питанням на фракції (найближче засідання фракції "Слуга народу" заплановане на 18 жовтня - ІФ), тому що якщо ви бачили подальшу переписку в офіційному чаті, то навіть там дуже багато членів фракції її не підтримали. Й тому я думаю, що це питання буде дуже гострим, і яке рішення ухвалить фракція, таке потім буде і в рішенні Верховної Ради", - сказав спікер журналістам у середу.

Стефанчук також уточнив, що він уже отримав відповідні листи від фракцій і груп про відсторонення Третьякової від участі в пленарних засіданнях і розгляді питання про можливість відкликати її з посади профільного комітету. "Всі ці документи направлено до регламентного комітету, а далі рішення ухвалюватимуть регламентний комітет і ВР", - додав він.

Як повідомлялося, керівник комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова у фракційному чаті "Слуги народу" прокоментувала смерть члена депутатської групи "За майбутнє" Антона Полякова, зокрема, фразою "одним ворогом менше".

Після цього члени групи "За майбутнє" вимагали від керівництва фракції "Слуга народу" вибачень за висловлювання Третьякової.

У підсумку всі фракції парламенту підписали листа до комітету Верховної Ради з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту з вимогою відсторонити Третьякову від участі в пленарних засіданнях на п'ять днів. Крім того, голови всіх фракцій та груп українського парламенту, крім "Слуги народу", зібрали підписи та звернулися із закликом до голови Верховної Ради та керівника регламентного комітету відкликати Третьякову з посади голови комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

8 жовтня до поліції Києва надійшла інформація про те, що в Дніпровському районі столиці виявили мертвим нардепа Полякова. Попередньо правоохоронці встановили, що чоловікові стало зле в таксі, його намагалися реанімувати лікарі швидкої, але констатували смерть. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) КК України з позначкою "природна смерть". Генеральний прокурор Ірина Венедіктова запевнила, що Офіс генпрокурора швидко й об'єктивно встановить причину смерті депутата.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА