15:23 13.10.2021

Україна налаштована рішуче реагувати на будь-які прояви антисемітизму - Шмигаль

1 хв читати
Україна налаштована рішуче реагувати на будь-які прояви антисемітизму - Шмигаль

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляє, що Україна налаштована рішуче реагувати на будь-які прояви антисемітизму, ксенофобії, нетерпимості й не допускати поширення злочинів на ґрунті ненависті.

"Бабин Яр - один із найважчих споминів про Голокост. Ця трагедія є вічним нагадуванням про необхідність здійснення спільних, рішучих превентивних зусиль із запобігання відродженню тоталітарних ідеологій, проявів нетерпимості на етнічному ґрунті", - наводить слова Шмигаля прес-служба уряду за результатами виступу на Міжнародному форумі з питань пам'яті Голокосту та боротьби з антисемітизмом у Мальмі (Швеція) в середу.

Прем'єр-міністр додав, що Україна стала першою країною на пострадянському просторі, яка ще в 90-ті роки внесла тему голокосту як обов'язкову для вивчення учнями всіх шкіл країни відповідно до рекомендацій Ради Європи.

"Ефективність просвітницької роботи держави та громадських організацій демонструє опитування PewResearchCenter, у якому Україна визначається країною з найменшим показником поширеності антисемітських настроїв у Східній Європі", - зазначив Шмигаль.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА