15:32 13.10.2021

Колишні політв'язні Кремля звертаються до керівництва України та міжнародних інстанцій з проханням вжити заходів щодо припинення катувань у в'язницях РФ

2 хв читати
Колишні політв'язні Кремля звертаються до керівництва України та міжнародних інстанцій з проханням вжити заходів щодо припинення катувань у в'язницях РФ

Колишні українські політв'язні Кремля звертаються до керівництва України та міжнародних інстанцій із проханням вжити всіх заходів щодо запобігання порушенню прав людини у в’язницях РФ.

"Президенту України, ООН, ОБСЄ, ПАРЄ. З Росії вивезли секретний відеоархів російських спецслужб... оперативники ФСБ принижували засуджених і примушували їх виконувати будь-які незаконні доручення кураторів. Ми, колишні в'язні Кремля, Микола Карпюк, Олег Сенцов, Володимир Балух, Володимир Жемчугов та інші, хто вижив... обурені системним і масовим застосуванням у російських в'язницях методів та засобів примусу та тортур... Обурює той факт, що тортури застосовуються не тільки до громадян РФ, а й до громадян інших країн, в тому числі до громадян України", - йдеться в заяві колишніх політв'язнів Кремля, озвученій на прес-конференції в середу в Києві.

У заяві наголошується: "Вимагаємо негайно вжити всіх можливих заходів, направлених на припинення тортур у російських в'язницях, які порушують права людини. Вимагаємо вжити всіх можливих заходів, направлених на захист інтересів громадян України, які вимушено перебувають у місцях позбавлення волі на території Росії".

Також колишні українські політв'язні просять "тимчасово припинити до моменту виконання РФ зобов'язань щодо дотримання прав людини виконання Україною міждержавних угод і міжнародних договорів, конвенцій щодо передачі Росії осіб, підозрюваних у скоєнні злочинів, та інших екстрадицій".

Заяву підготував Український центр запобігання катуванням та Платформа колишніх в'язнів Кремля.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА