18:12 13.10.2021

У французькому уряді не виключили продовження застосування "санітарних перепусток" до 31 липня 2022 року

1 хв читати
У французькому уряді не виключили продовження застосування "санітарних перепусток" до 31 липня 2022 року

В уряді Франції не стали виключати можливості продовження системи "санітарних перепусток" до 31 липня 2022 року, повідомляє радіостанція "Франс-енфо".

За словами представника уряду Габріеля Атталя, перепустки "будуть скасовані, щойно ми зможемо це дозволити".

Він зазначив, коментуючи можливість продовження терміну дій перепусток, що "важливо мати в розпорядженні ті заходи гальмування (поширення коронавірусу - ІФ), які показали свою ефективність та зберегли десятки тисяч життів".

Згідно з розміщеним на сайті Єлисейського палацу повідомленням за підсумками засідання кабміну в середу, прем'єр-міністр Франції Жан Кастекс представив законопроект, який передбачає продовження до 31 липня 2022 року режиму дій, спрямованих на вихід із санітарної кризи.

У Франції 9 серпня запровадили спеціальні перепустки з QR-кодом, які підтверджують, що їхні власники або мають свіжий негативний результат тесту на коронавірус, або вони вакциновані чи перехворіли COVID-19. Ці сертифікати необхідно пред'являти у транспорті, крім міського громадського, під час відвідування ресторанів та кафе, музеїв, виставок, концертів та інших місць культурного відпочинку. Планувалося, що перепустки застосовуватимуться до 15 листопада.

Однак на початку вересня президент Франції Еммануель Макрон заявив, що не може виключати продовження обов'язкового використання "санітарних перепусток" і після 15 листопада.

Багато жителів країни не підтримують "санітарні перепустки", у зв'язку з чим регулярно влаштовують акції протесту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА