20:41 13.10.2021

Зеленський підписав закон, який дозволить визнавати вантажі гуманітарною допомогою на місцевому рівні

2 хв читати
Зеленський підписав закон, який дозволить визнавати вантажі гуманітарною допомогою на місцевому рівні

Президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до закону України "Про гуманітарну допомогу" щодо оперативності ухвалення рішень", який Верховна Рада ухвалила 21 вересня 2021 року.

Як повідомляє прес-служба глави держави в середу, зазначений документ покликаний забезпечити оперативність ухвалення рішень про визнання гуманітарною допомогою вантажів вагою до 22 тонн на місцевому рівні.

"Відтепер органи місцевого самоврядування також визначені отримувачами гуманітарної допомоги", - йдеться в повідомленні.

У ньому уточнюється, що закон розширює повноваження Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій щодо визнання гуманітарною допомогою для отримувачів на їхній території, зокрема, легкових автомобілів для забезпечення ними осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та транспортних засобів спецпризначення (крім таксі та автомобілів інкасації) для забезпечення ними бюджетних підприємств, установ та організацій.

"Такі транспортні засоби спецпризначення не можуть бути відчужені протягом 10 років за будь-якими цивільно-правовими угодами, крім безоплатної передачі іншим аналогічним підприємствам", - наголошують в Офісі президента.

Там зазначають, що місцеві адміністрації також тепер матимуть право визнавати гуманітарною допомогою вантажі вагою до 5 тонн у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, а також вантажі вагою до 22 тонн, якщо вони складаються виключно з товарів, необхідних для запобігання виникненню та поширенню спалахів епідемій або призначених для подолання інших надзвичайних ситуацій.

"Закон набуває чинності через місяць із дня його опублікування", - додають в ОП.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА