07:26 15.10.2021

Зеленський: Україна не забуде ні одного загиблого захисника і буде захищати людей, які захищають її

2 хв читати

Президент Володимир Зеленський під час візиту до Маріуполя (Донецька обл.) заявив, що Україна не забуде ні одного загиблого захисника, а також запевнив, що держава буде захищати людей, які захищають її, повідомила прес-служба президента.

"Ми ніколи не забудемо кожного і кожну, хто загинув, захищаючи нашу державу... На суші, у воді, в повітрі, в кіберпросторі. Заради нас з вами, заради майбутнього. Заради миру. Заради майбутнього миру", - сказав Зеленський.

Президент нагадав, що крім Маріуполя в 2014 році були звільнені від окупації Лиман, Слов'янськ, Краматорськ, Дружківка, Костянтинівка, Бахмут, Сіверськ, Торецьке, Авдіївка, Красногорівка, Мар'їнка, Рубіжне, Сєвєродонецьк, Щастя, Лисичанськ і багато інших міст Донецької і Луганської областей і збережений суверенітет і незалежність України.

За його словами, метою української армії є проходження і примноження славних традицій Запорізької Січі.

Разом із тим, глава держави закликав "мислити ширше стереотипів і руйнувати штампи", зазначивши, що захисники України - не тільки кадрові українські військовослужбовці серед чоловіків і жінок, а й добровольці.

Зеленський відзначив серед українських захисників волонтерів, як "окремого роду військ", медиків, журналістів, музикантів, акторів та інших діячів мистецтва, "які з перших днів були на передовій", юристів, дипломатів, які з 2014 року відстоюють інтереси української держави в правовому полі і на міжнародній арені, а також військових капеланів і сім'ї військовослужбовців, зокрема, дітей, чиї малюнки стали для бійців "кращими оберегами".

"Це все наші захисники і захисниці. Скільки нас? Мільйони. І, перебуваючи сьогодні в районі проведення операції Об'єднаних сил, я дуже радий можливості привітати всіх вас з цим великим державним святом - з Днем захисників і захисниць України", - додав він.

Глава держави нагадав слова німецького і французького історика Жана-Бенуа Шерера, який у своєму літописі описував запорізьких козаків так: " Виховані, як спартанці, і призвичаєні до війни, як римляни, вони, одначе, ніколи не прагнули до завоювання чужих земель. Лише до захисту своїх вівтарів і домашніх вогнищ. З чим вони ніколи не могли примиритися, так це з несвободою".

Також повідомляється, що Зеленському презентували Концепцію розвитку морської охорони Державної прикордонної служби України (ДПСУ), що працює з червня 2019 року, і розповіли про плани оновлення корабельного і катерного складу, заплановані міжнародні проекти з розвитку інфраструктури морської охорони.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА