11:44 15.10.2021

Україна засуджує проведення Росією перепису населення в Криму - МЗС

2 хв читати
Україна засуджує проведення Росією перепису населення в Криму - МЗС

У Міністерстві закордонних справ України засуджують проведення Росією перепису населення на території окупованого Криму і заявляють про своє право застосування реторсій, повідомила прес-служба МЗС.

"Україна засуджує проведення Російською Федерацією всеросійського перепису населення на території тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим та м. Севастополь. Проведення перепису на тимчасово окупованій території є недружнім актом щодо нашої держави, і ми залишаємо за собою право застосування реторсій", - наголосили в дипломатичному відомстві.

У МЗС зазначили, що такі дії РФ спрямовані проти державного суверенітету й територіальної цілісності України і є продовженням спроб легітимізувати спробу анексії Криму, поширення на його територію дію російського законодавства.

"Наголошуємо, що, відповідно до положень резолюції Генасамблеї ООН 68/262, так званий референдум в АР Крим та м. Севастополь, проведений російською окупаційною адміністрацією 16 березня 2014 року, не має юридичної сили і не може стати підставою для будь-якої зміни статусу Кримського півострова, у тому числі слугувати підставою для відображення результатів перепису населення в окупованому Криму як частини загальноросійського перепису", - наголосили в дипвідомстві.

Крім того, зазначено, що учасники міжнародної "Кримської платформи" у Спільній декларації вкотре підтвердили невизнання будь-якої зміни статусу АР Крим та Севастополя і готові рішуче протидіяти будь-яким одностороннім спробам змінити міжнародний порядок, заснований на верховенстві права.

Водночас у МЗС України зазначили, що основою для оцінки ситуації в Криму може бути тільки неупереджений та об'єктивний моніторинг із боку міжнародних організацій, а також правозахисних неурядових організацій.

"Закликаємо міжнародне співтовариство засудити проведення Росією всеросійського перепису населення на тимчасово окупованій території України, не визнавати і не використовувати його результати", - резюмували в прес-службі міністерства.

Джерело: https://mfa.gov.ua/news/zayava-mzs-ukrayini-shchodo-provedennya-rosijskoyu-federaciyeyu-perepisu-naselennya-na-timchasovo-okupovanij-teritoriyi-ar-krim-ta-m-sevastopol

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА