13:21 15.10.2021

Карабаський конфлікт залишився в минулому - Алієв

2 хв читати
Карабаський конфлікт залишився в минулому - Алієв

Президент Азербайджану Ільхам Алієв назвав загалом спокійним період після завершення Другої карабаської війни, водночас звинуватив Вірменію та Іран в організації наркотрафіку через Карабах.

"Постконфліктний період загалом проходить спокійно. Кажу постконфліктний, тому що нагірно-карабаський конфлікт залишився в минулому: Азербайджан відновив свою територіальну цілісність, виконав резолюції Радбезу ООН, які вимагали негайного, беззастережного та повного виведення вірменських окупаційних сил із території Азербайджану, й Азербайджан вирішив конфлікт із Вірменією військово-політичним шляхом", - сказав Алієв у п'ятницю на засіданні Ради глав держав СНД у форматі відеоконференції.

"Основними проблемами, які сьогодні стоять перед Азербайджаном, є розмінування звільнених територій і відновлення зруйнованої інфраструктури, будівель, будинків, історичних пам'яток азербайджанського народу. Після війни більше ніж 150 громадян Азербайджану загинули або дістали серйозних каліцтв, підірвавшись на мінах. Вірменія відмовляється передати нам повні карти мінних полів. Та невелика кількість таких карт, які були передані Азербайджану, мають точність орієнтовно 25%", - заявив президент.

Алієв також звинуватив Вірменію та Іран в організації незаконного наркотрафіку через територію Карабаху.

"Після того як Азербайджан відновив контроль на ділянці кордону з Іраном протяжністю 130 км, який був під контролем Вірменії протягом майже 30 років, ми поставили заслін наркотрафіку з Ірану через Джебраїльський район Азербайджану до Вірменії і далі до Європи. Це свідчить про те, що протягом 30 років Вірменія у змові з Іраном використовувала колишні окуповані території Азербайджану для здійснення наркотрафіку до Європи. У роки окупації я не раз заявляв, що окуповані території використовуються для наркотрафку і підготовки терористів. Сьогодні це доведений факт", - сказав Алієв.

За його даними, обсяг вилученого Азербайджаном героїну на інших ділянках азербайджансько-іранського кордону порівняно з аналогічним періодом попередніх років зріс удвічі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА