14:40 15.10.2021

США в листопаді здійснять нове випробування високоточної оперативно-тактичної ракети PrSM

2 хв читати
США в листопаді здійснять нове випробування високоточної оперативно-тактичної ракети PrSM

Армія США в листопаді здійснить чергове, третє цього року випробування перспективної високоточної оперативно-тактичної ракети PrSM (Precision Strike Missile), випливає з даних компанії-розробника Lockheed Martin.

Воно буде виконано на ракетному полігоні Вайт-Сендс у штаті Нью-Мексико. Точної дати не зазначено. Планується, що буде зроблено запуск відразу двох ракет.

За повідомленням Lockheed Martin, останній, другий випробувальний тест був здійснений минулої доби. Запуск було виконано з бази Космічних сил США Ванденберг (штат Каліфорнія).

"Це був уже п'ятий поспіль успішний випробувальний політ ракети і другий із трьох у поточному році", - йшлося в повідомленні. Пуск ракети було виконано з реактивної системи залпового вогню на колісному шасі High-Mobility Artillery Rocket System (HIMARS). Кожна установка може нести чотири таких ракети.

За даними компанії, ракета виконала "найдальший політ із моменту початку випробувань, перевищивши максимальний поріг". Конкретної дальності компанія не розкриває. Раніше Lockheed Martin повідомляла, що під час тесту ракета має пролетіти на дальність 499 км. За даними джерел у військово-промисловому комплексі, ракета пролетіла понад 500 км над Тихим океаном. Під час попередніх пусків дальність польоту становила лише 300-400 км.

Пентагон планує в перспективі збільшити дальність дії системи до 1,8 тис. км. Очікується, що перші 20 ракет PrSM надійдуть на озброєння армії США у 2023 році. Загалом у межах програми Пентагон планує закупити 2,4 тис. таких ракет.

Програма Precision Strike Missile здійснюється армією США з березня 2017 року. Спочатку дальність PrSM була обмежена Договором про ліквідацію ракет середньої та малої дальності, який забороняв США та РФ розробляти ракети наземного базування з дальністю польоту від 500 до 5,5 тис. км. Однак після виходу США з Договору в 2019 році там розпочалися роботи зі створення наземної ракетної системи середньої дальності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА