19:41 15.10.2021

Країни Балтії вийшли на перше місце в Європі з кумулятивної захворюваності COVID-19 на 100 тис. жителів

2 хв читати
Країни Балтії вийшли на перше місце в Європі з кумулятивної захворюваності COVID-19 на 100 тис. жителів

У країнах Балтії за добу виявлено 6 тис. 155 нових випадків коронавірусу, днем раніше повідомлялося про 6 тис. 329 хворих.

Литва, Латвія і Естонія вийшли на перше місце серед країн Європейського союзу і Європейського економічного простору за кількістю випадків зараження COVID-19 за 14 днів з розрахунку на 100 тис. жителів, пише в п'ятницю новинний портал Delfi.ru. Середній показник в ЄС становить 166 випадків - у п'ять разів менше, ніж у країнах Балтії.

Згідно з даними Європейського центру з контролю і запобігання інфекційних захворювань, в Литві кумулятивна захворюваність станом на кінець минулого тижня становила 972 випадки на 100 тис. жителів, у Латвії - 864 і в Естонії - 859. У Литві показник за тиждень виріс на 176, в Латвії - на 283, а в Естонії - на 200 випадків.

Смертність від коронавірусу за 14 днів в Естонії склала 40 випадків у розрахунку на мільйон населення, Естонія займає за цим показником сьоме місце в ЄС.

За минулу добу в Естонії зафіксували 1 тис. 277 нових випадків COVID-19, що є черговим рекордом цієї осені, повідомляє агентство BNS. Ще шестеро людей померли від цієї хвороби.

У Литві за добу підтверджено 2 тис. 736 нових випадків коронавірусу, ще 15 заражених померли, повідомляє агентство BNS з посиланням на департамент статистики. Загалом у Литві від коронавірусу померли 5 тис. 376 людей.

У двох великих лікарнях Вільнюса через COVID-19 зупинена планова госпіталізація. Йдеться про клініку Сантарос і Вільнюську міську клінічну лікарні, передає BNS.

"Залишилося кілька ліжок для ковідних пацієнтів, тому наразі відкриваються нові відділення і обладнуються ліжка для ковідних пацієнтів. Ці місця і персонал не можуть взятися нізвідки: зупинена планова госпіталізація для пацієнтів терапевтичного профілю. Ми лікуємо і приймаємо лише термінових пацієнтів", - повідомила журналістам директор з управління клінікою Йоліта Якутене.

У Латвії третій день поспіль фіксується понад 2 тис. 100 нових випадків коронавірусу. Так, у п'ятницю підтверджено 2 тис. 142 нових випадки COVID-19, ще 12 хворих померли, пише BNS з посиланням на дані центру профілактики і контролю захворювань.

Всього з початку пандемії в Латвії COVID-19 виявлено у 180 тис. 440 осіб, 2 тис. 869 пацієнтів померли.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА