19:57 15.10.2021

Саакашвілі не має наміру припиняти голодування в тюрмі, мітинг опозиції надав йому сил, повідомила Ясько

2 хв читати
Саакашвілі не має наміру припиняти голодування в тюрмі, мітинг опозиції надав йому сил, повідомила Ясько

Заарештований в Грузії екс-президент Міхеіл Саакашвілі поки не збирається припиняти голодування, якого дотримується вже 15-й день, а вчорашній багатотисячний мітинг опозиції надав йому сил, повідомила депутат Верховної Ради Єлизавета Ясько після зустрічі з ним у п'ятницю в Руставській в'язниці.

"Вчорашній день, коли в Тбілісі проходила багатотисячна акція, дав йому дуже багато сил. У нього гарний настрій. Мені особисто хочеться сказати, щоб він не голодував і не був у в'язниці. Я знаю, як багато він залишив в Києві, дуже комфортне життя", - сказала Ясько журналістам.

За її словами, Саакашвілі приїхав до Грузії, тому що "дуже сильно любить грузинський народ". "Нам зараз дуже важливо зробити все для його звільнення", - сказала Ясько.

Екс-президент Грузії, нині громадянин України Саакашвілі таємно прибув до Грузії 29 вересня. 1 жовтня він був затриманий у Тбілісі. Нині Саакашвілі перебуває у в'язниці в місті Руставі. У Грузії Саакашвілі проходить за кількома кримінальними справами. Представники грузинської влади неодноразово заявляли, що затримають його відразу, щойно він перетне кордон. Своє затримання Саакашвілі вважає незаконним, а обвинувачення на його адресу сфальсифікованими. Він оголосив голодування.

Раніше в п'ятницю одна з активісток партії "Єдиний національний рух" Анна Цитлідзе, яка зустрілася з Саакашвілі в тюремній камері, повідомила, що він "дуже схуд і йому складно пересуватися". Він подякував усім учасникам вчорашньої акції в Тбілісі за підтримку. За його словами, для нього було дуже емоційно дивитися на цю акцію, на якій було більше людей, ніж під час революції троянд у листопаді 2003 року", - сказала Цитлідзе в п'ятницю журналістам.

14 жовтня на площі Свободи в Тбілісі відбулася багатотисячна акція прихильників опозиційної партії "Єдиний національний рух" (ЄНР) під гаслом "Свободу Міші!". Голова партії ЕНД Никанор Мелія, звертаючись до учасників акції, заявив, що "зараз головне мобілізувати всі сили опозиції на другий тур місцевих виборів 30 жовтня".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА