09:49 18.10.2021

ЄС засуджує проведення окупаційною адміністрацією Криму перепису населення на півострові

1 хв читати
ЄС засуджує проведення окупаційною адміністрацією Криму перепису населення на півострові

Європейський Союз засуджує рішення Російської Федерації провести перепис населення на тимчасово окупованій українській території Криму та м. Севастополя з 15 жовтня до 14 листопада, йдеться в заяві речника Європейського Союзу, оприлюдненій у понеділок.

У ній наголошується, що Євросоюз також засуджує початок чергової призовної кампанії 1 жовтня на тимчасово окупованій півострові.

"Ці дії є спробою легітимізувати незаконну анексію Криму і надалі підривають суверенітет і територіальну цілісність України в межах її кордонів, визнаних міжнародною спільнотою", - йдеться в заяві.

У документі уточнюється, що Європейський Союз закликає Росію припинити ці порушення міжнародного права та міжнародного гуманітарного права на Кримському півострові.

"Європейський Союз продовжить працювати над мирним припиненням незаконної анексії півострова Росією, про що було ще раз засвідчено під час першого міжнародного саміту "Кримської платформи", який відбувся 23 серпня. Євросоюз і надалі впроваджуватиме свою політику невизнання (окупації Криму Росією - ІФ)", - наголосив речник ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА