12:11 18.10.2021

СБУ виявила схрони зі зброєю ворожих диверсантів на сході та півдні України

1 хв читати
СБУ виявила схрони зі зброєю ворожих диверсантів на сході та півдні України

Служба безпеки України виявила в Донецькій області та Херсоні схрони з бойовими засобами ураження, повідомляє прес-служба СБУ в понеділок.

"Серед вилученого - майже 15 кг вибухівки з детонаторами і протитанкові міни", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що в Донецькій області в лісопосадці поблизу об'єкта енергетики, який забезпечує електрикою Маріуполь і ще кілька населених пунктів, було виявлено схрон з арсеналом зброї.

"За оперативними даними, схрон у 2014 році облаштували учасники незаконних збройних формувань "Л/ДНР" для вчинення диверсій на території регіону", - зазначають у СБУ.

Там уточнюють, що під час огляду схованки правоохоронці вилучили майже 15 кг вибухівки в тротиловому еквіваленті, чотири детонатори, один ручний протитанковий гранатомет, дві протитанкові міни ТМ-62М, дві мінометні міни калібру 120 мм, одну протипіхотну міну кругового ураження, понад 1 тис. набоїв калібру 5,45 мм.

Крім цього, в Херсоні співробітники СБУ виявили тайник із військовими засобами ураження, який був прихований на околиці обласного центру.

"Серед вилученого - два ящики з набоями до стрілецької зброї та дві бойові гранати із запалами", - наголошують у спецслужбі.

Там додають, що наразі тривають невідкладні слідчо-оперативні дії зі встановлення всіх обставин протиправної діяльності та притягнення до кримінальної відповідальності осіб, причетних до злочинів проти державної безпеки України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА