12:29 18.10.2021

У Києві помер спецпредставник України з питань придністровського врегулювання Віктор Крижанівський

2 хв читати
У Києві помер спецпредставник України з питань придністровського врегулювання Віктор Крижанівський

Міністерство закордонних справ України висловлює співчуття родині та близьким спецпредставника України з питань придністровського врегулювання Віктора Крижанівського, який помер у Києві в суботу.

Як повідомляє прес-служба МЗС, Крижанівський "трагічно загинув 16 жовтня на 60-му році життя".

"Міністерство закордонних справ України висловлює глибокі співчуття родині та близьким Віктора Крижанівського", - йдеться в повідомленні.

Раніше в поліції повідомляли, що 16 жовтня на Осокорках виявили тіло 60-річного чоловіка.

Як підтвердило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах, йдеться про Віктора Крижанівського. У МЗС також агентству підтвердили відповідну інформацію.

Зокрема, у поліції попередньо встановили, що 60-річний чоловік упав зі сходів у власному будинку, де проживав один. Потім він піднявся і попрямував до кімнати на другому поверсі, де вже без ознак життя його виявила домробітниця.

Згідно з висновком судово-медичного експерта, смерть настала внаслідок закритої черепно-мозкової травми, зазначають правоохоронці.

За цим фактом слідчий відділ Дарницького управління поліції розпочав кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство з позначкою "нещасний випадок"). Досудове розслідування триває.

Крижанівський розпочав роботу в МЗС України в 1992 році.

З 2003 року до 2005 року працював заступником керівника ГУ з питань зовнішньої політики Адміністрації президента України. З 2010 року до 2017 року обіймав посаду посла України в Естонії.

Із 2017 року був спеціальним представником України з питань придністровського врегулювання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА