13:04 18.10.2021

Стефанчук закликав регламентний комітет ВР на найближчому засіданні розглянути питання щодо Третьякової

2 хв читати
Стефанчук закликав регламентний комітет ВР на найближчому засіданні розглянути питання щодо Третьякової

Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук закликав керівництво комітету з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту розглянути звернення фракцій і груп із вимогою відсторонити нардепа Галину Третьякову від участі в пленарних засіданнях на п'ять днів і відкликати її з посади голови комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів у зв'язку з некоректним висловлюванням щодо загибелі члена групи "За майбутнє" Антона Полякова.

"Я прошу на найближчому засіданні комітету ухвалити рішення щодо того, про що говорила група "За майбутнє", і тих листів щодо Галини Миколаївни (Третьякової - ІФ)", - сказав спікер на засіданні погоджувальної ради в понеділок.

Раніше співголова депутатської групи "За майбутнє" Тарас Батенко закликав правоохоронні органи провести відкрите й професійне розслідування обставин загибелі народного депутата Антона Полякова, а керівництво фракції "Слуга народу" - ухвалити рішення щодо можливості відкликати Галину Третьякову з посади голови комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Як повідомлялося, керівник комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова у фракційному чаті "Слуги народу" прокоментувала смерть члена депутатської групи "За майбутнє" Антона Полякова, зокрема, фразою "одним ворогом менше".

Після цього члени групи "За майбутнє" зажадали від керівництва фракції "Слуга народу" вибачень за висловлювання Третьякової.

У підсумку всі фракції парламенту підписали лист до комітету Верховної Ради з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту з вимогою відсторонити Третьякову від участі в пленарних засіданнях на п'ять днів. Крім того, голови усіх фракцій і груп українського парламенту, крім "Слуги народу", зібрали підписи і звернулися із закликом до голови ВР та керівника регламентного комітету відкликати Третьякову з посади голови комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Уранці 8 жовтня до поліції столиці надійшла інформація про те, що в Дніпровському районі столиці виявили мертвим народного депутата Полякова. Попередньо було встановлено, що йому стало зле дорогою в таксі, його намагалися реанімувати лікарі "швидкої", але констатували смерть.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України з позначкою "природна смерть".

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова запевнила, що Офіс генпрокурора швидко й об'єктивно встановить причину смерті Полякова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА