16:24 18.10.2021

Голова Нацполіції: Минулого тижня вилучено майже 200 підроблених COVID-документів

2 хв читати

Протягом минулого тижня Національна поліція відкрила майже 90 кримінальних проваджень за фактами підроблення результатів ПЛР-тестів та сертифікатів вакцинації від COVID-19, повідомляє управління комунікації Нацполіції України.

"Оскільки вакциновані та протестовані громадяни мають певні привілеї під час карантину, з'являється попит на підроблені COVID-документи... Щоб виключити будь-які зловживання, поліція відстежує та документує всі факти надання послуг з фальсифікації медичних документів, пов'язаних із COVID-19", - сказав голова Нацполіції Ігор Клименко на робочій нараді в понеділок.

Він наголосив, що минулого тижня вилучено майже 200 таких документів.

"Лише минулого тижня ми провели 35 обшуків. Задокументовано незаконну діяльність трьох лікарів у Дніпропетровській, Черкаській областях та Києві. Крім того, вилучено понад 70 міжнародних сертифікатів про вакцинацію та понад 100 ПЛР-тестів, а також заблоковано два Telegram-канали, через які проходили замовлення", - розповів голова Нацполіції.

У повідомленні Нацполіції зазначається, що також протягом минулого тижня відкрито майже 90 кримінальних проваджень за фактами підроблення результатів ПЛР-тестів та сертифікатів вакцинації від COVID-19.

"Із них понад 70 фактів виявили співробітники Державної прикордонної служби під час перевірки документів при перетині державного кордону", - інформують у Нацполіції.

Загалом із початку року відкрито понад 730 проваджень за аналогічними фактами.

"Суди першої інстанції протягом останнього місяця винесли понад 10 обвинувальних вироків за фактами придбання та використання підроблених COVID-сертифікатів, зокрема під час перетину державного кордону. Винним особам призначено покарання у вигляді штрафів. Нагадую, що відповідальність нестимуть і ті, хто підробляє документи, і ті, хто їх використовує", - підсумував Клименко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА