17:43 18.10.2021

Україна та ПАР відновили контакти після 23 років перерви

1 хв читати
Україна та ПАР відновили контакти після 23 років перерви

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів із міністром міжнародних відносин та співробітництва Південно-Африканської Республіки Наледі Пандор телефонну розмову, яка стала першим контактом глав МЗС із 1998 року.

"Міністри домовилися відновити повноцінний двосторонній діалог, провести політичні консультації між зовнішньополітичними відомствами, розвивати торгівлю та науково-технічне співробітництво", - повідомляє прес-служба МЗС України в понеділок.

Зазначається, що сторони обговорили також розширення договірно-правової бази відносин та співробітництво в рамках міжнародних організацій.

Кулеба запропонував південноафриканській стороні направити до України торговельну місію для вивчення можливостей розвитку співробітництва.

"Відновлюючи діалог із ПАР після 23 років перерви ми створюємо додаткові можливості для наших компаній, зокрема в галузі сільського господарства та продовольчої безпеки, енергетики, суднобудування, туризму", - наголосив він.

Міністр нагадав, що Стратегія зовнішньополітичної діяльності України приділяє особливу увагу розвитку відносин із країнами Африки.

Сторони домовилися про подальшу тісну співпрацю. Наледі Пандор прийняла запрошення Дмитра Кулеби відвідати Україну наступного року.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА