19:52 18.10.2021

"Слуга народу" ініціює процедуру виключення Буймістер із фракції

2 хв читати
"Слуга народу" ініціює процедуру виключення Буймістер із фракції

Фракція "Слуга народу" вирішила ініціювати процедуру виключення депутата Людмили Буймістер зі складу фракції, повідомила речник фракції Юлія Палійчук.

"На засіданні фракції "Слуга народу" ухвалено рішення ініціювати процедуру виключення Людмили Буймістер зі складу (фракції - ІФ)", - написала Палійчук у Telegram-каналі.

Водночас керівник парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев на брифінгу в понеділок увечері пояснив, що далі фракція оформить це рішення і спрямує його керівництву парламенту.

"Ми обговорили це питання на фракції: фракція проголосувала практично одноголосно, там декілька було людей, які утрималися або проголосували проти. Наразі ми оформимо це рішення, зазвичай такі рішення ми оформляємо письмово, тобто кожен депутат підписується в підписних листах, і спрямуємо керівництву Верховної Ради для оголошення в залі", - сказав він.

Окрім того, на уточнювальне запитання, які формальні причини для цього рішення, парламентарій зазначив, що варто звернути увагу на результати голосування Буймістер за питання, які мають принципове значення для політичної програми партії "Слуга народу". За його словами, зокрема йдеться про голосування "червоною кнопкою" щодо законопроекту про олігархів.

"Є певна публічна політична позиція депутата, яка не збігаються з позицією фракції загалом і відверто їй суперечить. Тому це рішення, очевидно, назріло, це рішення, очевидно, має під собою підстави", - уточнив Гетманцев.

Раніше перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко заявив, що фракція розглядає можливість виключення зі свого складу Буймістер, яка голосувала проти ухвалення "закону про олігархів".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА