22:19 18.10.2021

Зеленський: Реформа судової системи та антикорупційна реформа незабаром прискоряться

2 хв читати
Зеленський: Реформа судової системи та антикорупційна реформа незабаром прискоряться

Президент України Володимир Зеленський переконаний, що найближчим часом антикорупційні органи України відновлять свою роботу в повному обсязі, а також прискориться реалізація судової реформи і відбудеться перезавантаження Конституційного Суду.

"Є виклики, певні гальмування, однак сьогодні, при деяких змінах у керівництві Верховної Ради ми пришвидшимо голосування у другому читанні закону про Національне антикорупційне бюро", - цитує прес-служба глави держави інтерв'ю Зеленського телеканалу ICTV у рамках програми "Свобода слова".

Зокрема, за словами Президента, найближчим часом будуть зроблені кроки у напряму повної реалізації антикорупційної реформи.

Крім того, Зеленський переконаний, що незабаром буде завершено конкурс з обрання нового керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Ми трішки попрацювали, і я думаю, що найближчими днями ця Комісія (Комісія з обрання керівника САП – ІФ) збереться. Також у нас буде завершено конкурс, і ми нарешті отримаємо прокурора САП", - зазначив президент.

Глава держави також акцентував на тому, що в Україні багато років гальмувалося проведення судової реформи, але в цьому напряму вже є вагомі зрушення. Зокрема, Верховна Рада вже ухвалила закони про Вищу кваліфікаційну комісію суддів і про Вищу раду правосуддя.

Як зазначив Зеленський, реформа судової системи України отримала позитивні відгуки від керівництва інститутів Європейського Союзу.

Однак, за словами президента, існує певний спротив реформі всередині суддівського корпусу. Так, Верховний Суд звернувся до Конституційного Суду України щодо конституційності норм закону про порядок обрання та призначення членів ВРП. Однак Зеленський переконаний, що зараз КСУ не заблокує судову реформу.

За його запевненням, незабаром відбудеться перезавантаження і самого Конституційного Суду.

"Буде перезавантаження Конституційного Суду, щойно повністю буде оновлений його склад. Ми чекали від Верховної Ради представників. Цього не сталося. Найближчими тижнями це станеться обов’язково, і потім буде проголосований закон про КСУ. Зараз процес іде", - зазначив Володимир Зеленський.

Президент наголосив, що, крім закону про Національне антикорупційне бюро України і закону про реформу Служби безпеки України, були затримки в ухваленні інших важливих законопроектів через окремих "впливових людей".

"Впевнений, що зараз ми пришвидшимо цей процес", - резюмував Володимир Зеленський.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА