09:56 19.10.2021

Із Сирійського Курдистану евакуювали майже всіх українців, залишилося 11 сімей - заступник міністра оборони

1 хв читати
Із Сирійського Курдистану евакуювали майже всіх українців, залишилося 11 сімей - заступник міністра оборони

Четверту операцію з евакуації громадян України з північно-східної Сирії успішно завершено вранці у вівторок, планується проведення ще однієї операції, в межах якої буде вивезено 11 сімей, які нині перебувають на карантині, повідомляється на сайті Міністерства оборони України.

"Життя кожного українця та його безпека є найвищою цінністю для нашої держави. У 2017 році стало відомо, що у двох закритих таборах – Аль Холл і Родж – на території північно-східної Сирії ("Сирійського Курдистану") перебувають громадяни України (жінки та діти)", - повідомила заступник міністра оборони України Ганна Маляр у Facebook.

Як наголошується в повідомленні, з кінця 2020 року Головне управління розвідки Міноборони та Міністерство закордонних справ України почали здійснювати спеціальні операції з евакуації громадян України з Сирії.

"Сьогодні проведено 4-ту таку операцію, яка відбулась за допомогою почесного консула України в Ербілі доктора Фархана. Планується фінальна (5-та) операція з евакуації. Після чого всі громадяни України будуть повністю евакуйовані з регіону північно-східної Сирії ("Сирійський Курдистан"). Наразі там залишається 11 родин громадян України. Всі вони вивезені з табору Аль Холл, підготовлені до евакуації, але перебувають на карантині", - поінформувала Маляр.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА