10:39 19.10.2021

У разі виключення України із "зеленої зони" деякі країни ЄС можуть тимчасово обмежити в'їзд для туристів - МЗС

2 хв читати
У разі виключення України із "зеленої зони" деякі країни ЄС можуть тимчасово обмежити в'їзд для туристів - МЗС

Деякі країни Європейського Союзу можуть тимчасово обмежити в'їзд для громадян України через зростання показників захворюваності на COVID-19 і виключення нашої країни із т.зв. "зеленої зони", але наразі такого рішення ще не ухвалено, повідомляє речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

"Європейський Союз поки не ухвалював формального рішення. Водночас МЗС України раніше вже повідомляло, що у разі зростання показників захворюваності на COVID-19 в Україні, ЄС може ухвалити рекомендацію про виключення нашої держави зі списку країн, громадяни яких можуть здійснювати несуттєві поїздки до Євросоюзу. Брюссель переглядає список країн щодватижні та коригує його в залежності від розвитку епідемічної ситуації", - написав він у Facebook.

Речник МЗС зазначив, що епідемічна ситуація погіршується не тільки в Україні й за останні тижні ЄС уже суттєво скоротив перелік країн "зеленої зони", а деякі країни ЄС уже почали посилювати карантинні заходи для своїх громадян.

"Важливо розуміти, що... в разі ухвалення рішення ЄС не встановлює автоматично нові правила перетину кордону, а лише надає рекомендацію державам-членам Євросоюзу. Остаточне рішення про дозвіл чи обмеження того чи іншого типу поїздок громадян України кожна держава-член ЄС ухвалює окремо на національному рівні... Актуальна інформація про умови в'їзду громадян України до кожної окремої країни ЄС та інших країн світу доступна на інтерактивній карті МЗС України: https://tripadvisor.mfa.gov.ua. Вона оновлюється в режимі реального часу", - написав Ніколенко.

Водночас він зазначив, що повного закриття кордонів як минулого року наразі очікувати не варто і вакцинація надалі залишатиметься однією з ключових умов для безперешкодного в'їзду до більшості країн.

Речник МЗС також наголосив, що в разі ухвалення рішення ЄС щодо виключення України із "зеленої зони" не скасовує "безвізу", а лише впроваджує тимчасові обмеження на туристичні поїздки для протидії поширенню коронавірусної інфекції. "Рішення так само може бути пізніше переглянуте під час наступного оновлення списку в разі, якщо епідемічна ситуація покращиться", - зазначив представник зовнішньополітичного відомства.

За словами Ніколенка, МЗС України і посольства активно працюють з іноземними партнерами, щоб навіть у складних умовах пандемії COVID-19 коло країн, відкритих для подорожей громадян України, залишалося максимально широким і надалі розширювалося.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Умєров: На "Рамштайн-21" Україна закликала партнерів надати необхідне озброєння та обговорила питання логістики

Окупанти за добу завдали одного ракетного та 67 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

У Києві триває евакуація двох лікарень на вулиці Богатирській, по яких ворог анонсував можливий удар - Кличко

Зеленський доручив Кубракову опрацювати питання прямого залізничного сполучення "Славутич - Київ"

На авдіївському напрямку за добу відбито 23 атаки окупантів

Заяви представників Білорусі про терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, є ІПСО – коментар СБУ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА