14:44 19.10.2021

В Україні очікують, що США продовжать стримувати РФ від ведення повномасштабної війни на Донбасі

2 хв читати
В Україні очікують, що США продовжать стримувати РФ від ведення повномасштабної війни на Донбасі

Україна очікує, що США і надалі стримуватимуть Росію від поширення збройного конфлікту на Донбасі та переростання його в повномасштабну війну, повідомив міністр оборони України Андрій Таран.

"Чого б ми очікували від США? Ми очікуємо, що США і надалі підтримуватимуть нашу незалежність, нашу територіальну цілісність і всіляко, усіма доступними методами стримуватимуть Росію від подальшого поширення агресії, від подальшого поширення збройного конфлікту, від переростання його в повномасштабну війну", - сказав Таран на спільному брифінгу з міністром оборони США Ллойдом Остіном у Києві у вівторок.

Таран зазначив, що засоби впливу США - і дипломатичні, і військові, і військово-технічна допомога Україні.

"Це все те, що ми отримуємо нині від США", - пояснив він.

Міністр оборони України зазначив, що не хотів би порівнювати відносини США з Україною і відносини США з Афганістаном, і заявив, що Україна не має жодних сумнівів у підтримці США.

"Україна - це країна, яка бореться за свою незалежність, за свою територіальну цілісність, і ми не маємо жодних сумнівів у підтримці нашого стратегічного партнера. Сполучені Штати розуміють важливість боротьби України за свою незалежність, за стримування російської агресії. Сполучені Штати чудово розуміють, що Україна стоїть на передньому краї боротьби з російською експансією, з прагненням Росії відродити свої імперські амбіції й таким чином створити загрозу для всього європейського континенту. Ми не маємо жодних сумнівів у відданості США підтримці України", - наголосив Таран.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА