15:34 19.10.2021

В Україні з'явився Віртуальний музей російської агресії - Ткаченко

1 хв читати
В Україні з'явився Віртуальний музей російської агресії - Ткаченко

В Україні створили Віртуальний музей російської агресії, повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

"Нарешті в Україні з'явився Віртуальний музей російської агресії, який ми щойно презентували. Цей проект збирає і наочно ілюструє факти порушень Росією територіальної цілісності нашої держави. Детально знайомить з 20 кейсами, пов'язаними з окупацією Криму", - написав Ткаченко в Telegram-каналі.

За його словами, музей розповідає про зникнення і викрадення людей, екологічні, воєнні та інші злочини, які скоювала Росія, починаючи з 2014 року. "Документальні факти, разом з фото- та відеодоказами та публікаціями незалежних медіа, усні свідчення, особові та судові справи - все це використовувалося для відображення якомога повнішої, реальної картини. Нам потрібно віртуально захищати себе, бо війна йде на різних фронтах, у тому числі на фронті фальсифікацій та фейків", - додав він.

Міністр заявив, що наразі у віртуальному музеї представлена експозиція про злочини в Криму, а в планах - кейси з окупації Донбасу.

"Такі проекти - частина успішної реалізації стратегії інформаційної безпеки РНБО. Також інформація з ресурсу буде корисною і для іноземних журналістів як надійне джерело для висвітлення теми. Для цього доступна англомовна версія. Фактично Віртуальний музей російської агресії спростить роботу в частині доказової бази щодо анексії Криму", - вважає Ткаченко.

Музей доступний за посиланням: https://rusaggression.gov.ua/ua/home.html

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА