18:19 19.10.2021

У Житомирі з 23 жовтня посилюють карантинні обмеження

2 хв читати
У Житомирі з 23 жовтня посилюють карантинні обмеження

Житомирська міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) під час свого засідання у вівторок ухвалила рішення посилити карантинні обмеження в місті через стрімке збільшення кількості хворих на коронавірус громадян.

"Нова хвиля COVID, кажуть лікарі, набагато складніша, ніж попередня. Кисню потребує більше людей, раптово настає важка стадія перебігу хвороби", - наводить слова мера міста Сергія Сухомлина прес-служба Житомирської міськради.

Уточнюється, що у зв'язку з тим, що за всіма показниками місто наближається до "червоної" зони епіднебезпеки, комісія ТЕБ та НС ухвалила рішення посилити карантин з 23 жовтня.

Зокрема, роботу непродовольчих і продовольчих ринків, а також торговельних центрів дозволено лише за умови перебування на їхніх територіях відвідувачів із розрахунку одна людина на 10 кв. м за заповненості торговельної площі не більше ніж 50% із дотриманням соціальної дистанції не менше ніж два метри.

Ринки і ТЦ працюватимуть виключно за наявності сертифікатів про вакцинацію або негативних ПЛР-тестів, зроблених не пізніше ніж за 72 години (чинний на момент виходу на роботу), для 100% працівників суб'єктів підприємницької діяльності, які здійснюють діяльність у межах ринку.

"Допуск відвідувачів та перебування на ринку здійснювати лише у респіраторі або захисній масці. Керівники ринків повинні забезпечити контрольований вхід та вихід на ринок, а також несуть відповідальність за дотримання маскового режиму, кількість відвідувачів і вакцинацію працівників", - йдеться в повідомленні міськради.

У ньому уточнюється, що робота закладів громадського харчування в межах територіальної громади дозволена з 6:00 до 23.00.

На таких самих умовах працюватимуть продовольчі та непродовольчі магазини, супермаркети, гіпермаркети, заклади сфери послуг (перукарні та салони краси).

Готелі та хостели можуть працювати виключно за наявності у всіх співробітників сертифікатів про вакцинацію або негативних ПЛР-тестів, зроблених не пізніше ніж за 72 години до виходу на роботу.

"Обмеження не застосовуватимуться в разі наявності у всього персоналу і всіх відвідувачів закладів або заходів, крім осіб до 18 років, зелених COVID-сертифікатів", - наголошують у міськраді.

Там уточнюють, що в разі переходу Житомира в "червону" зону в місті зможуть працювати лише банки, АЗС, ветеринарні магазини, аптеки та продовольчі магазини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА